Togtur langs sørkysten av England, mellom Weymouth og Portsmouth - reisemedtog.noTogtur langs sørkysten av England

- 28.02.2020 - skrevet av: Kyrre Dahl - Flere innlegg: i ARKIVET

Dette var en togtur som tok meg fra Weymouth til Portsmouth med et bytte i Southampton. Vann sto i fokus på denne turen, på flere måter.


South Western Railway på Dorchester stasjon

Turen startet faktisk ikke i Weymouth, men derimot i Dorchester som ligger noen få minutter inn i landet og er nærmest vokst sammen med den legendariske badebyen Weymouth. Grunnen til at jeg var i Dorchester er at du kan få rimeligere overnatting der enn langs kysten.


To tog på en gang på Dorchester stasjon

Det var et av langdistansetogene til South Western Railway som var åsted for den første delen av turen. Toget går helt til London Waterloo, men jeg hoppet av på Southampton Central, byens hovedstasjon. Togene mellom Weymouth og London går to ganger i timen, men det ene toget stopper på flere stasjoner enn det andre, så sjekk ruteplanen hvis du skal til en liten holdeplass.


Utsikt fra togvinduet

South Western stilte med et moderne og behagelig togsett, med 10 vogner og god plass. Det er ingen servering ombord, men det var jeg forberedt på. Til å begynne med går toget et stykke inne i landet og der kunne man tydelig se at det hadde regnet mye i det siste, for det var overvann på jordene så det holdt.


Utsikt fra togvinduet

Men, etterhvert var det havet, eller næmere bestemt den engelske kanal, som var følgesvenn for det meste av turen. På deler av strekningen går linja faktisk nesten ute i havet og ved f.eks Poole føles det som toget går på vannet, siden linja er lagt tvers over fjorden og i et tilfelle over en innsjø.


Interiør, South Western Railway

Fra Poole går det enda ett tog i timen til London Waterloo, slik at det herfra er avganger tre ganger i timen, med litt forskjellig stoppmønster. Fra Bournemouth går det også tog til Reading, Birmingham og Manchester med Cross Country Trains, slik at det mellom Bournemouth og Southampton er intet mindre enn fire tog i timen.


Utsikt fra togvinduet

Jeg byttet tog på Southampton Central, som er en stasjon som jeg rett og slett vil beskrive som stygg. Men, det var et enkelt bytte til neste tog, som var et slitent lokaltog til Portsmouth. Det var stopp på alle stasjoner, men det gjorde jo i hvert fall at jeg fikk sett mye av landskapet.


Utsikt fra togvinduet

På denne delen av turen går også linja paralellt med kysten og flere ganger er toget nesten ute i vannet. Det er noen interessante elvekrysninger også, men generellt er landskapet flatt og det er bare såvidt man ser noen som helst bak all buskaseen.


Portsmouth & Southsea stasjon

Portsmouth er litt spesiell rent togmessig. Det er to stasjoner. Portsmouth og Southsea stasjon er like ved gågata i Portsmouth og den nærmeste stasjonen til Southsea, som er en drøy kilometer unna. Stasjonen Portsmouth Harbour ligger rett ved havna i Portsmouth med direkte tilgang til ferjene som går til Isle of Wight. Her ligger det også et gedigent kjøpesenter og et nytt underholdningsområde som tilsynelatende trekker mer folk enn Portsmouth City Centre.

VIDEOER AV TOGTUREN - Dobbeltklikk for Fullscreen

Mer om: tog i Storbritannia - Flere blogginnlegg: i BLOGGARKIVET
Alle bilder og videoer: Kyrre Dahl/reisemedtog.no - Følg denne siden på FACEBOOK eller INSTAGRAMSISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:COVID-19

På grunn av korona-pandemien har UD sendt ut reiseråd der de anbefaler å ikke reise til enkelte land. Disse rådene forandrer seg raskt. I tillegg er det mange tog som ikke går.

TA TOGET I:

Om denne siden


Info: Veterantog i Norge - 2020


ERDETMULIG.NO: