Grand Central i New York får nye eiere - reisemedtog.noGrand Central i New York får nye eiere

29.11.2018 - skrevet av: Kyrre Dahl

En av de mest ikoniske jernbanebygningene i verden får nye eiere. Nå kommer Grand Central Terminal i New York tilbake til jernbaneaktørene.


Foto: Pixabay

Grand Central Terminal ( eller Station som mange kaller det ) i New York City, USA, er en av verdens mest kjente togstasjoner, men bygningen har en broket fortid. I en periode var det faktisk snakk om å legge ned hele jernbanedriften og fortsatt har Grand Central bare en brøkdel av trafikken stasjonen en gang hadde.

På 1970-tallet gikk togselskapet som eide Grand Central konkurs og eierskapet av stasjonen gikk til en finansinstitusjon. Siden det har eierskapet skiftet hender flere ganger til tross for at MTA, det lokale operatørselskapet har en lease på hele 280 år for jernbanedriften.

Denne uka ble det kjent at MTA har inngått en avtale om å kjøpe stasjonen og flere av jernbanelinjene som fører inn til Grand Central for en pris av 35 millioner dollar. Det må jo sies å være en god pris for en eiendom sentralt i en av verdens største og viktigste byer.

Ifølge en pressemelding fra MTA betyr det mye at man nå har kontroll over alle deler av jernbanedriften, mer konkret er det underselskapet Metro-North Railroad som overtar som eiere siden det er de som har ansvaret for togene som trafikkerer Grand Central Terminal.

Det er fortsatt togtrafikk fra Grand Central, men langdistansetogene er forlengst overført til Penn Station. Men, bygningen er en stor turistattraksjon og besøkes av over 20 millioner turister. Dette kommer i tillegg til de som faktisk tar toget fra Grand Central.

Kilde: Railway Gazette

LES FLERE TOGNYHETER

TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalt: Tips for Interrail 2019!


Info: Hvordan ta tog til Utlandet