Setter opp ekstratog til jul - reisemedtog.noSetter opp ekstratog til jul

04.12.2018 - skrevet av: Kyrre Dahl

Svært mange skal ut og reise i julen og tradisjonen tro setter NSB opp ekstra plasser på togene til Bergen, Oslo, Trondheim, Røros og Bodø. NSB tilbyr til sammen 24 280 ekstra plasser i sine regiontog.


Foto: Pixabay

Skal du hjem til jul, lønner det seg å starte planleggingen nå, for de beste plassene går først og på flere avganger er det trangt om plassene. - Mange har bestilt tidlig i år og på Bergensbanen, Dovrebanen og Nordlandsbanen er det allerede utsolgt på flere avganger, opplyser Gina Scholz, kommunikasjonssjef i NSB Persontog. Også på Sørlandsbanen begynner det å bli fulle tog.

Og det er de aller mest populære reisetidspunktene som selges ut først, samt at nattogene er populære. - Derfor lønner det seg å sjekke flere avganger og dager for å finne det beste reisetidspunktet og da det kan lønne seg å være litt fleksibel på reisetidspunkt, understreker Scholz.

- Vi ser at trafikken fordeler seg over flere dager i og med at julaften er på en mandag og det er mange fridager i julen i år, forteller Scholz videre. – Samtidig er det noen dager som utmerker seg og allerede på ettermiddagen torsdag 20. desember er det mange som starter hjemreisen. Derfra er det stor pågang gjennom hele helgen, med svært mange reisende den 21. og 22. desember.

Etter noen dager med julefeiring er det igjen mange reisende både 26. og 27. desember og gjennom hele nyttårshelgen. – Og med mange reisende og mye bagasje er det viktig å pakke godt, bruke bagasjeplassene på toget og sørge for å få med alt når du går av toget, understreker Scholz.

Det setter opp ekstratog mellom Bergen og Oslo – 5 ekstra avganger hver vei med tilsammen 3560 seter. På Nordlandsbanen, Dovrebanen og Rørosbanen settes inn ekstra kapasitet, mens det på Sørlandsbanen skulle være nok plasser til alle som vil være med.

Kilde: NSB

LES FLERE TOGNYHETER

TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalt: Tips for Interrail 2019!


Info: Hvordan ta tog til Utlandet