Flere nye forbindelser i og fra Tyskland - reisemedtog.noFlere nye forbindelser i og fra Tyskland

11.12.2018 - skrevet av: Kyrre Dahl

To nye internasjonale forbindelser fra Berlin og flere intercity-tog i hele Tyskland. Det er noen av nyhetene fra togtabellene til Deutsche Bahn for togåret 2019, som startet sist søndag, 9. desember.


Heidelberg Hbf - Foto: Kyrre Dahl

DB, det statlige togselskapet i Tyskland, satser friskt på nye forbindelser og også på forbedring av eksisterende forbindelser. Blant annet har de nå satt opp en direkteforbindelse fra Berlin til Wien som benytter den nye høyhastighetsstrekningen mellom Erfurt og Nürnberg. Det er et tog i hver retning daglig som bruker 8 timer. Det går ikke lenger direkte tog via Praha, men med et bytte der kan man komme seg fra Berlin til Wien på 9 timer.

Den andre internasjonale nyheten er at det igjen går tog mellom Berlin og Krakow, via Wroclaw, Katowice og Zielona Gora. Dette er et natt-tog som bruker nesten 10 timer, men erstatter nattbussen som gikk fra Berlin til Krakow. Samtidig er godssporet via Horka nå ferdig oppgradert, men det er ikke satt opp noen internasjonale passasjertog her.

Innenriks er kanskje den største nyheten at det igjen går Intercity-tog til Gera. Dette er en forlengelse av IC-togene mellom Düsseldorf og Erfurt via Kassel. Tre ganger i døgnet vil de fortsette til Weimar, Jena og Gera, men i påvente av elektrifisering må man bytte til diesel-lokomotiv for å komme fram.

DB setter også opp flere direktetog mellom Berlin og München via høyhastighetsstrekningen Erfurt - Nürnberg. Denne forbindelsen har blitt svært populær etter reisetiden ble kuttet fra 6 til 4 timer, men det er dessverre begrensninger i kapasitet mellom Nürnberg og Bamberg som gjør at det er vanskelig å få plass til alle passasjerene.

Av andre småting kan nevnes at de nye ICE4-togene settes i drift på flere strekninger og det blir også stadig flere byer som får se de nye IC dobbeltdekkerne. Denne utskiftningen gjør at den tidlgere IC-strekningen Karlsruhe - Heidelberg - Frankfurt - Marburg - Hamburg nå gjøres om til ICE. Toget vil bruke like lang tid men komforten blir adskillig bedre.

Kilde: Reisereporter.de

LES FLERE TOGNYHETER

TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalt: Tips for Interrail 2019!


Info: Hvordan ta tog til Utlandet