Bedre kapasitet på Raumabanen - reisemedtog.noBedre kapasitet på Raumabanen

18.12.2018 - skrevet av: Kyrre Dahl

Fra sommeren 2019 øker NSB kapasiteten i de ordinære avgangene på Raumabanen. Da får alle turister som ønsker å besøke Raumabanen, Trollstigen og andre flotte turistmål i området et enda bedre tilbud. Samtidig slutter NSB å kjøre egne avganger for cruiseturister.


Åndalsnes stasjon - Foto: Pixabay

- Vi har gjennom 2018 hatt en fin økning i antall reiser med de ordinære togene våre, samtidig som antall cruiseturister har gått ned, forteller regiondirektør Børge Nilsen i NSB Nord. - Og vi ser behovet for å ha et enda bedre tilbud til fastboende og alle turistene som kommer fra både fjern og nær og særlig i sommersesongen, utdyper Børge Nilsen. NSB øker sommerkapasiteten på Raumabanen i perioden 23.06 - tom 17.08 2019. Ordinære avganger får til sammen rundt 12 000 flere seter gjennom sommeren.

Samtidig med at NSB utvider det ordinære tilbudet, avvikles tilbudet med å kjøre egne chartertog for cruiseturister. Fra 2019 forhåndsbestilles istedenfor plasser i de ordinære togavgangene og NSB har med dette fortsatt et tilbud til cruiseturistene som kommer til Åndalsnes. - Gjennom året har vi sett at det har vært færre cruiseturister, med en nedgang på 29 % fra 2017 til 2018 og vi ser behov for å tilpasse vårt tilbud, forklarer regiondirektøren.

- Fra sommeren vil også alle avgangene våre gå mellom Åndalsnes og Dombås, fremfor at de kjører en kortere strekning mellom Åndalsnes og Bjorli slik chartertog for cruisegjester gjør i dag, sier Nilsen og fortsetter: - Vi forstår at det vil komme spørsmål og blir gjerne med på å diskutere hvordan det daglige togtilbudet kan kombineres med enda flere lokale severdigheter. Vi ser frem til fortsatt et nært og godt samarbeide med Åndalsnes og Rauma, sier Børge Nilsen og fortsetter: - Vi vil også bidra til å utvikle og markedsføre regionens mange tilbud i inn- og utland.

Det er også slik at det er svært kostbart for NSB å ha et eget cruisetilbud, fremfor å utnytte de togene som allerede kjører på en bedre måte. - Vi skal sørge for at det er et godt togtilbud for mange reisende med forskjellige behov i hele vårt område som går hele veien fra Bodø til Hamar, sier regiondirektør Nilsen. - Dette har vi også med oss når vi legger planene for hvor mange avganger vi har og hvor mange tog vi har tilgang til, avslutter Børge Nilsen i NSB Nord.

Kilde: NSB

LES FLERE TOGNYHETERTA TOGET I:

Informasjon: Om denne siden


Anbefalt: Tips, Interrail 2019!