Nyheter om Interrail for 2020Nyheter om Interrail for 2020

- Skrevet 29.01.2020 av Kyrre Dahl

Det er flere gledelige nyheter for deg som vil reise på Interrail i 2020. Blant annet er flere land kommet til og for noen blir billettene billigere, relativt sett!


DB IC dobbeltdekker

Det er to nye land som har meldt seg på Interrail. Det er Latvia og Estland og det vil bli mulig å kjøpe både Interrail Global Pass der disse er inkludert og One Country Pass for Estland og Latvia. I fjor ble Litauen med og dermed er alle tre land i Baltikum med i Interrail-samarbeidet.

Men, de gode nyhetene fra denne delen av Europa er ikke begrenset til togselskapene. I tillegg åpner flere av fergeselskapene som seiler i Østersjøen for rabatter dersom du har interrailbillett og reiser mellom Helsinki - Tallin samt Stockholm - Tallin. Selskapene Viking Line, Tallink Silja Oy og Ekerö Line er selskaper som tilbyr rabatt.

Det blir også flere muligheter for natt-tog i Sør-Europa. Selskapet Thello åpner opp for reisende på Interrail på natt-togene mellom Paris-Milano-Venezia og Marseille-Nice-Milano. Det er ikke ekstraavgift hvis du bruker disse togene på dagtid, men vil du ha sovekupè e.l. må du ha plassreservering.

Tredagers-billetten forsvinner, men i stedet kommer den en billett som gjelder i 4 dager med en gyldighet på en måned. Ungdomsrabatten øker også fra 23 % til 25 %. Dessverre øker prisene såpass mye at også prisen for ungdom under 28 år faktisk går opp, målt i norske kroner, men den blir altså relativt sett rimeligere.

Noen priseksempler. Den klassiske Interrail-billetten, 1 måned i hele Europa vil i 2020 koste 7165 kr for voksne i 2. klasse, 5435 kr for ungdom opp til 27 år. I 2019 kostet disse billettene henholdsvis 6500 kr og 5000 kr. 7 dager fleksibel i en måned koster 3685 kr for voksne og 2815 kr for ungdom ( i 2019: 3250 kr og 2510 kr)

Kilde: Entur, Europarundt.no - LES FLERE: TOGNYHETER

Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM 
 

COVID-19

På grunn av korona-pandemien har UD sendt ut reiseråd der de anbefaler å ikke reise til enkelte land. Disse rådene forandrer seg raskt. I tillegg er det mange tog som ikke går.

TA TOGET I:

Om denne siden


Info: Veterantog i Norge - 2020