Endelig direkte tog mellom Oslo og Røros


Endelig direkte tog mellom Oslo og Røros

- Skrevet 04.05.2023 av Kyrre Dahl

Etter et opphold på 26 år blir det igjen mulig å sette seg på et tog på Oslo S og komme seg til Røros uten å bytte i Hamar.


tog fra SJ Nord, her ved Mosjøen. Foto: Kyrre Dahl

Det var i juni 1997 det siste direktetoget Trondheim S – Røros – Hamar – Oslo S gikk, og da med diesel lokomotiv og vogner. Nå gjenåpner SJ Nord denne forbindelsen for sommertrafikken.

På hverdager fra og med 2.mai frem til 1. september blir det kjørt én avgang i hver retning direkte mellom Trondheim og Oslo via Rørosbanen. Direktetoget blir kjørt med de nye togene type 76 som er konstruert som et elektrisk tog, men som har mulighet til å bytte fra elektrisk til dieseldrift når de trafikkerer ikke-elektrifiserte strekninger.

Togene vil gi en helt ny togopplevelse. Togene har kapasitet til nesten dobbelt så mange passasjerer som dagens tog på Rørosbanen. Det er et moderne tog med god plass, og som oppfyller kravene til universell utforming. Det er mindre støy, og bedre plass til sykler og bagasje. Du finner automater om bord som selger ulike typer snacks samt varm og kald drikke.

 • Direktetoget går kl. 05:37 fra Trondheim, kl. 08:21 fra Røros, med ankomst Oslo kl. 13:02.
 • Returen går fra Oslo kl. 14:17, med ankomst Røros kl. 19:34 og Trondheim S. kl. 22:27.

  LES FLERE: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM. Nyhetsfeeden finner du her: RSS

  Annonse


  SISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

  Annonse


 • 

  TA TOGET I:

  Om denne siden


  Anbefalte togturer


  Veterantog i Norge


  
  SØK PÅ REISEMEDTOG.NO: