Hvordan ta tog i Danmark - reisemedtog.noHvordan ta tog i Danmark

11.05.2018 - skrevet av: Kyrre Dahl

Danmark er det nordiske landet med det beste togsystemet, i form av antall avganger og utstrekning. Det går intercity-tog mellom de største byene og en lang rekke lokaltog som dekker omtrent hver landsby. Det kan også være billig

Tog over hele Danmark

DSB eller Danske Statsbaner er som navnet tilsier det statlige danske togselskapet, som står for veldig mye av trafikken og så og si all intercity-trafikk. Den viktigste strekningen går mellom København, Odense, Århus og Aalborg. Den er da innom de fire største byene i landet og litt til. Disse togene går hver halvtime, men de har litt forskjellige stoppfrekvens. DSB kjører også intercity-tog til en rekke andre byer og noen regiontog. Ved å bestille på forhånd på nettet kan du få Orange, det er svært rimelige billetter, omtrent som minipris i Norge, men til tider enda rimeligere. Et eksempel er 80 kroner (danske) for Aalborg - Århus.

Mange spennende lokaltog i Danmark

Den lokale togtrafikken er satt ut på anbud i Danmark og det betyr at det er forskjellige operatører, en av dem er Arriva og en annen er DSB. Det betyr ikke all verdens for deg som passasjer, ettersom billetten du kjøper går gjennom regionen som har bestilt trafikken. I de fleste tilfeller kan du bestille gjennomgående billetter som kan brukes både på Intercity og lokaltog. Det er også noen baner, som drives helt utenom med egne takster. Disse går ofte til svært små steder, men det kan jo være en turistattraksjon i seg selv.

Nyttig å vite om tog i Danmark

Danske tog har en tendens til å fylles opp, så det kan lønne seg med setereservasjon, særlig ut og inn av København og ellers i rushtiden rundt de større byene. Det er billettautomater på så og si alle stasjoner på hovednettet, men på småbanene kan dette variere. Kun større byer har nå betjent billettsalg. En annen nyttig ting å vite er at buss-stasjonen som oftest er vegg i vegg med togstasjonen.

VIL BLI OPPDATERT

MER FRA Bloggen Alle bilder: Kyrre Dahl / Reisemedtog.no og Erdetmulig.no

COVID-19

På grunn av korona-pandemien har UD sendt ut reiseråd der de anbefaler å ikke reise til enkelte land. Disse rådene forandrer seg raskt. I tillegg er det mange tog som ikke går.

TA TOGET I:

Om denne siden


Info: Veterantog i Norge - 2021


Bloggen: Aalborg, en stasjon som overrasker


Bloggen: Tog i Danmark: Hirtshals til Aarhus


Bloggen: Aarhus H, en svært travel stasjon