Emil Eike blir ny sjef for Go-Ahead Norge


Emil Eike blir ny sjef for Go-Ahead Norge

- Skrevet 17.04.2023 av Kyrre Dahl

Emil Eike (54) tar over som administrerende direktør for Go-Ahead i Norge. CEO for Go Ahead Nordic, Magnus Hedin, ser frem til å få Emil Eike inn i rollen som toppleder i Norge, hvor Go-Ahead kjører togene på Sørlandsbanen, Arendalsbanen og Jærbanen.


Emil Eike. Foto: Go-Ahead

"Emil kombinerer lang og variert erfaring fra jernbanen med fokus på innovasjon og tydelig ledelse. Vi er inne i en spennende periode hvor vi arbeider aktivt for å videreutvikle togtilbudet både på Sørtoget og Jærbanen. I Emil har vi funnet en dyktig leder som kan drive den gode utviklingen videre", sier Magnus.

Eike har mer enn 30 års erfaring som leder, fra Forsvaret og kollektiv- og mobilitetsbransjen. Tidligere har han blant annet jobbet 12 år i NSB, hvor han i perioden 2009 – 2014 var administrerende direktør for NSB Gjøvikbanen. Han har senere vært kommersiell direktør i Flytoget. Som Managing Partner og strategisk rådgiver i Rescale AS har han også erfaring fra Jernbanedirektoratet med konkurranseutsetting av Østlandet, og digital transformasjon av norsk jernbane i Bane NOR.

"Tog er en helt sentral del av det totale mobilitetssystemet i Norge og således en viktig bidragsyter til et bærekraftig samfunn. Sammen med de dyktige og dedikerte medarbeiderne i Go-Ahead gleder jeg meg virkelig til å være en del av dette betydelige samfunnsoppdraget, sier Emil. Go-Ahead var dessuten vinneren av den første trafikkpakken i Norge, og jeg har stor sans for modige og innovative organisasjoner".

Magnus Hedin har hatt rollen som konstituert administrerende direktør for Go-Ahead Norge de siste månedene. Eike tiltrer i rollen som administrerende direktør 1. mai 2023.

LES FLERE: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM. Nyhetsfeeden finner du her: RSS

Annonse


SISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

Annonse
TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalte togturer


Veterantog i NorgeSØK PÅ REISEMEDTOG.NO: