Endelig persontog mellom Laos og Kina


Endelig persontog mellom Laos og Kina

- Skrevet 20.04.2023 av Kyrre Dahl

Jernbanen har vært ferdig en stund, men endelig har man begynt å kjøre grensekryssende persontog mellom Laos og Kina. 13. april gikk de første togene mellom Kunming i Kina og Vientiane i Laos.


Vientiane. Foto: Pixabay

Den nye jernbanestrekningen er på 1024 kilometer og har normalspor. Den binder Laos sammen med det omfattende jernbanenettet i Kina og ble formelt åpnet i desember 2021. På grunn av koronarestriksjoner har det så langt bare vært trafikk med godstog. Men, i forrige uke var det endelig klart for grensekryssende passasjertog.

Foreløpig er det begrenset antall tog, faktisk er det bare en daglig avgang mellom storbyen Kunming i Kina og hovedstaden Vientiane i Laos. Toget bruker ti og en halv time på denne strekningen og billetter får man kjøpt på stasjonene eller online, melder Railway Gazette.

Togsettene som brukes på disse avgangene er to nivogners elektriske togsett (EMU) produsert av CRRC Dalian, som har plass til 720 passasjerer hver. Forbindelsen har fått navnet Lancang, som kan oversettes med en million elefanter. Navnet kommer fra et kongerike som i forhistorisk tid preget dette området.

Passasjertrafikken har bare vært i gang i en drøy uke, men det er allerede fraktet store mengder gods på jernbanen. Mellom Kina og Laos har det blitt fraktet 18,4 millioner tonn gods siden jernbanen åpnet i desember 2021, ifølge Railway Gazette.

LES FLERE: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM. Nyhetsfeeden finner du her: RSS

Annonse


SISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

Annonse
TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalte togturer


Veterantog i NorgeSØK PÅ REISEMEDTOG.NO: