Nye streiker rammer britiske tog


Nye streiker rammer britiske tog

- Skrevet 27.04.2023 av Kyrre Dahl

Det er varslet tre nye dager med streik på britiske jernbaner. Dette vil ramme både Eurovision og Cupfinalen.


London Paddington. Foto: Kyrre Dahl

Togstreik er ikke noen stor nyhet i Europa om dagen. I Frankrike streikes det omtrent hver uke, føles det som og også i Tyskland har det nylig vært flere streiker i kollektivtrafikken. I Storbritannia er duket for tre nye dager med streik, melder BBC.

Den første dagen er 12. mai, som er dagen før finalen i Eurovision Song Contest går av stabelen i Liverpool. Den andre streikedagen er 31. mai, men den virkelig hodepinen er 3. juni. Den dagen er det nemlig FA Cupfinalen og nå altså togstreik samme dag!

Bakgrunnen for konflikten er uenighet om lønnsøkning. Fagforeninger har sagt nei til et tilbud fra 16 togselskaper som blant annet ville gitt togførere 4 % lønnsøkning i to år etter hverandre. Arbeidsgiverne kaller streiken for helt meningsløs.

Talsmann for fagforeningene, Mick Whelan, sier til BBC at det siste tilbudet var umulig å akseptere og påpekte at levekostnadene i Storbritannia har gått opp med mer enn 10 % det siste året. Konflikten har pågått lenge og britene har allerede opplevd 8 slike streikedager.

LES FLERE: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM. Nyhetsfeeden finner du her: RSS

Annonse


SISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

Annonse
TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalte togturer


Veterantog i NorgeSØK PÅ REISEMEDTOG.NO: