Arbeid på jernbanen sommeren 2023


Arbeid på jernbanen sommeren 2023

- Skrevet 12.05.2023 av Kyrre Dahl

Bane NOR skal jobbe på store deler av Østlandet i sommer, fra 24. juni til og med 6. august. Det betyr flere stengte togstrekninger, og buss for tog. Her kommer en kjapp oversikt over arbeidene.


Foto: Vy

I mange år har togpassasjerene på Østfoldbanen hatt buss for tog i flere sommeruker. I år stenges jernbanen kun i en uke, og bare enkelte avganger erstattes med buss for tog de siste 3 ukene.

På Oslo S vil de fleste busser gå fra Trelastgata ved spor 19. Alle busser vil ha endeholdeplass på grusplassen i Tollbugata, ved Børsen, et steinkast unna Oslo S. På andre togstasjoner er bussholdeplassene merket med gult der det går buss for tog.

Nytt i år er det at Go-Ahead samarbeider med Vy for å få færre busser på veiene. Det innebærer at Go-Aheads passasjerer kan ta Vy-tog mellom Oslo S og Asker, der de bytter til Go-Aheads busser.

Her er det buss for tog i sommer:

Vestover:

 • Drammensområdet: 24.juni - 6. august er det stengt mellom Asker/Brakerøya og Mjøndalen/Stokke. 24. juni - 9. juli er det også stengt mellom Mjøndalen og Kongsberg/Nordagutu.

  Sørøst:

 • L2 – lokaltog: 1. - 5. juli er det buss for tog mellom Tollbugata (ved Oslo S/Børsen) og Rosenholm
 • R21, R22, R23 og RE20: 1. - 5. juli er det buss for tog mellom Oslo S og Ski. Fra Ski går togene til Moss, Mysen/Rakkestad og Halden/Gøteborg.
 • R21, R22 og R23: 6. - 30. juli er det buss for tog mellom Oslo S og Ski for R21, R22 og R23, men det kjøres samtidig tog for både L2 mellom Oslo S og Ski og RE20 mellom Oslo S og Halden/Gøteborg.

  Nordover:

 • Gjøvikbanen: stengt mellom Oslo S og Gjøvik 7. – 20. august.

  Oslo S:

 • De fire siste helgene i juli er det nattestengt på Oslo S mellom lørdag og søndag. Nattugler må derfor ta buss for tog uansett hvor de skal.

  Vil du vite mer om hvorfor banene er stengt og hva som skal gjøres i sommer, se denne pressemeldingen: Arbeid på jernbanen i sommer

  LES FLERE: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM. Nyhetsfeeden finner du her: RSS

  Annonse


  SISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

  Annonse


 • 

  TA TOGET I:

  Om denne siden


  Anbefalte togturer


  Veterantog i Norge


  
  SØK PÅ REISEMEDTOG.NO: