Denne helgen blir det tog på Solørbanen


Denne helgen blir det tog på Solørbanen

- Skrevet 23.06.2023 av Kyrre Dahl

Persontogtrafikken på Solørbanen ble lagt ned for mange år siden. Men, denne helgen blir det igjen mulig å gå på toget i Flisa og Kirkenær. SolørRadioen og Radio Kongsvinger har fylt opp en hel togvogn med lokalradiolyttere.


Heidi Frette Fredriksen (til venstre), Marit Holtmoen og Stein Amundsen. Foto: Bjørn-Martin Brandett/ Isolør.no

Med forbehold om sprekk i ruteplanen vil et persontog rulle inn på Kirkenær stasjon lørdag 24. juni klokka 14.40. Toget får cirka en halvtimes stopp her, før det ruller videre mot Flisa og Elverum.

– Jernbaneklubben har lagt sommerturen sin på Solørbanen, og Kirkenær er én av stasjonene de stopper på. Det er ingen dum helg å vise frem Kirkenær på, smiler Stein Amundsen i Sankthans-komiteen.

Norsk Jernbaneklubb har chartret toget, og det betyr at billetter primært er forbeholdt deres medlemmer. SolørRadioen har, sammen med Radio Kongsvinger, kjørt en konkurranse med billetter på én av jernbanevognene, og denne er nå avsluttet.

– Vi har lenge jobbet med å få persontog til Sankthans-feiringen, og syns dette blir et fint innslag. Dette sammenfaller jo blant annet med Kirkenær Classic Motorshow. Slik at veterantoget får hilse på veterankjøretøy på Kirkenær, sier Amundsen til isolør.no.

SolørRadioen og Radio Kongsvinger har sikret seg alle billettene i den ene jernbanevogna. Disse er delt ut gjennom konkurranser og til samarbeidspartnere.

Lokomotivet som kommer er en Di3, og det trekker karakteristiske stålvogner som NSB brukte tidligere. Togsettet eies av Norsk Jernbanemuseum. Helga før hadde Jernbanemuseets venner tur på Solørbanen, og i september planlegges det togtur fra Hamar til Kongsvinger. Det betyr at togsettet skal på hele tre togturer på Solørbanen dette året.

Gjengitt med tillatelse fra isolør.no

LES FLERE: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM. Nyhetsfeeden finner du her: RSS

Annonse


SISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

Annonse
TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalte togturer


Veterantog i NorgeSØK PÅ REISEMEDTOG.NO: