Flere og raskere tog til Stockholm


Flere og raskere tog til Stockholm

- Skrevet 08.11.2022 av Kyrre Dahl

Fra 11. desember blir det langt flere avganger mellom Oslo og Stockholm enn i dag. Det settes også inn hurtigere tog.


SJ3000 er hurtigtogene som skal brukes mellom Oslo og Stockholm. Foto: Kyrre Dahl

Det er svenske SJ som kjører tog mellom Oslo og Stockholm via Karlstad. I flere år var det arbeider som gjorde at tilbudet var begrenset, så kom pandemien hvor alle tog over grensene ble innstilt. Sent i fjor kom trafikken i gang igjen med etter planen to daglige avganger. Mange av disse avgangene har vært innstilt blant annet på grunn av personellmangel.

Nå lover SJ mye bedre tider for togstrekningen Oslo - Stockholm. I den nye rutetabellen som gjelder fra 11 desember blir det hele 5 daglige avganger mellom de to nordiske hovedstedene på hverdager. På lørdager vil det være tre tog hver vei og fire på søndager. Men, ikke nok med at det blir flere avganger, de fleste togene vil også være raskere enn i dag.

- Dessutom kommer mer än hälften av avgångarna att gå med snabbtåg, det vill säga snabba och bekväma tåg där det går att välja mellan 2 klass, 2 klass Lugn och 1 klass. Med snabbtågen tar man sig mellan huvudstäderna på bara drygt fem timmar, sir Martin Drakenberg, affärschef på SJ.

Etter hva reisemedtog.no erfarer vil 3 av 5 avganger på hverdager kjøres med SJ3000-materiell, dette er et noe nyere hurtigtog enn velkjente X2000. To av avgangene vil gå med IC-materiell som enter er de samme eller ligner på togsettene som går mellom Oslo og Stockholm i dag.

Det blir nye arbeider mellom Laxå og Kristinehamn sommeren 2023, men da vil togene likevel gå med noe forlenget reisetid. Mer informasjon om det kommer til våren. I år har mange blitt kastet over på buss i Karlstad eller Kristinehamn så det ser ut som man slipper det neste år.

Endelig slippes også billettene. Fra og med i morgen, 9 november, kan du bestille alle svenske tog på SJ.se eller i appen til SJ

LES FLERE: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM. Nyhetsfeeden finner du her: RSS

Annonse


SISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

Annonse
TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalte togturer


Veterantog i NorgeSØK PÅ REISEMEDTOG.NO: