Leo Express utvider sin rute til Krakow - reisemedtog.noLeo Express utvider sin rute til Krakow

02.06.2018 - skrevet av: Kyrre Dahl

Det private selskapet Leo Express innfører daglige avganger mellom Praha og Krakow. Planlegger også tog til Ukraina.


Et LEO Express-togsett på Praha Hl.n i 2013. Foto: Kyrre Dahl

LEO Express er et av to private selskaper som i flere år har konkurrert med det statlige selskapet CD i Tsjekkia. Alle tre kjører tog mellom Praha og Ostrava, og det har medført flere avganger og langt flere som tar toget. LEO Express har etterhvert utvidet sitt tilbud til flere byer i Tsjekkia og også til Slovakia. I fjor startet de opp den aller første private langdistansetrafikken i Polen, med en rute mellom Praha og Krakow.

Opprinnelig ble denne rute bare trafikkert i helgene, med en avgang hver vei. Toget går tidlig fra Krakow, klokka 05.04 og er framme i Praha 11.39. Den andre veien går toget fra Praha kl 16.10 og er framme i Krakow 23.19. På veien stopper toget blant annet i Olomouc, Ostrava og Katowice. Denne sommeren blir det daglige avganger på denne strekningen fra 28. juni til 2. september, varsler selskapet.

Samtidig varsler Leo Express en satsing mot Ukraina. Leo-sjef Peter Köhler sier at de i fremtiden ønsker å kjøre tog, men i første omgang settes det opp busser til Lviv som korresponderer med togene til Krakow og motsatt vei. De har også lansert en minibuss-tjeneste for de siste kilometerne av reisen i Krakow, som kalles "door2door". Les mer på: LEO EXPRESS le.cz

Kilde: Railway Gazette - TOGNYHETERErdetmulig.no: Togtur i Tsjekkia med Leo Express
TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalt: Tips for Interrail 2019!


Info: Hvordan ta tog til Utlandet