Færre tog på Østlandet og i Midt-NorgeFærre tog på Østlandet og i Midt-Norge

- Skrevet 18.03.2020 av Kyrre Dahl

Koronaviruset får konsekvenser for Vys buss- og togtilbud, og det blir endringer fremover.


Tog fra Vy FOTO: Vy

- I denne spesielle tiden er det viktig for oss å opprettholde et kollektivtilbud for alle som jobber med å få samfunnet til å gå rundt. Vi må samtidig prioritere de ressursene vi har tilgjengelig, skriver Vy i en pressemelding.

- Det går fortsatt tog, men ikke like ofte som du er vant til. Vi prioriterer å holde i gang viktige avganger og ha en jevn trafikk gjennom døgnet. I de fleste tilfeller setter vi ikke opp alternativ transport for togene som ikke kjører. Vi henviser til neste avgang og til andre måter å reise på der det er mulig, opplyser Vy.

- Det er fortsatt god plass om bord, slik at du kan holde avstand til andre passasjerer og Vys medarbeidere. Vi gjør en rekke tiltak i togene for å hindre smittespredning, og ber alle våre kunder om å følge rådene fra myndighetene, skriver Vy og melder om disse endringene:

 • Fra 17. mars er det færre avganger i rushtrafikken på Østlandet, samtidig som det blir halvtimesruter på flere lokaltogsstrekninger.
 • Fra 18. mars blir det færre avganger i rush på Trønderbanen. I tillegg blir ett morgentog fra Oppdal til Trondheim innstilt. Ingen av disse togene erstattes med alternativ transport, og kunder må ta en annen avgang som fortsatt går.
 • Alle togavganger mellom Trondheim og Storlien blir innstilt. Det er kun avgangene på ettermiddagen/kveld som får alternativ transport med buss mellom Stjørdal og Storlien – Stjørdal. Vy jobber med å få på plass alle detaljer i reiseplanleggeren.

  Vy minner om at det nå er innreiserestriksjoner også fra Sverige og at alle må i karantene etter opphold i Sverige. Flere endringer kan komme i tiden fremover. Følg med i ruteplanleggeren på vy.no og i Vy-appen for informasjon om togtilbudet. Alle endringer i togtilbudet gjøres i samråd med Jernbanedirektoratet.

  De fleste lokalbusser fortsetter å gå, for å sørge for at de som må på jobb kommer seg fram. Men, fra 18. mars vil flere ekspressbussruter bli midlertidig innstilt, og de fleste andre ruter blir betydelig redusert. Noen få ruter vil ikke bli påvirket, men det kan endre seg, melder Vy.

  Kilde: Vy - LES FLERE: TOGNYHETER

  Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM

  

  SISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

  

 • 

  TA TOGET I:

  Om denne siden


  Anbefalt: Tips for Interrail 2019!


  Info: Hvordan ta tog til Utlandet