Snart klart for hurtigtog til GaliciaSnart klart for hurtigtog til Galicia

- Skrevet 20.05.2020 av Kyrre Dahl

Det nærmer seg åpning for en ny høyhastighets-strekning i Spania. Dermed kommer Galicia mye nærmere Madrid og resten av landet.


Foto: Adif

I disse dager testes tog i 350 kilometer i timen på en ny jernbane mellom Zamora og Pedralba de la Pradería. Dette er en 111 kilometer lang ny høyhastighets-strekning som er en del av en planlagt forbindelse mellom Galicia og Madrid.

Både Renfes klasse 112 og Talgo 730 har blitt testet på den nye strekningen. 112-togsettene har en kommersiell maxgrense på 330 kilometer i timen, mens Talgo-settene ikke kan kjøre fortere enn 250 kilometer i timen, melder Railway Gazette.

Samtidig er arbeidene på strekningen mellom Pedralba de la Pradería og Ourense i sluttfasen og det antas at begge strekninger kan bli åpnet i løpet av 2020. Fra før er det høyhastighets-strekninger mellom Madrid og Zamora og mellom Ourense og A Coruna via Santiago de la Compostela.

Den nye høyhastighetslinja vil erstatte dagens linje som er enkeltsporet og svingete. Den går gjennom svært ulendt terreng i et område av Spania hvor det bor svært få mennesker. Dagens intercity-tog bruker 3 timer mellom Zamora og Ourense og da er det ingen stopp mellom de to byene.

Når strekningen åpnes for vanlig trafikk vil det ta rundt 3 og en halv time med tog fra Madrid til Santiago de la Compostela. I dag tar det 5 timer og det er ikke så lenge siden dette var en togtur på over 7 timer. Internt i Galicia åpnet en ny jernbane mellom A Coruna og Vigo for flere år siden, med iberisk sporvidde.

Kilde: Railway Gazette - LES FLERE: TOGNYHETER

Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAMSISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

COVID-19

På grunn av korona-pandemien har UD sendt ut reiseråd der de anbefaler å ikke reise til enkelte land. Disse rådene forandrer seg raskt. I tillegg er det mange tog som ikke går.

TA TOGET I:

Om denne siden


Info: Veterantog i Norge - 2020