Nytt og skreddersydd togverksted i Bergen.Nytt og skreddersydd togverksted i Bergen

- Skrevet 02.06.2020 av Kyrre Dahl

Vy Tog AS skal vedlikeholde togene som kjører mellom Oslo og Bergen, i et helt nytt og skreddersydd togverksted i Bergen. Bane NOR Eiendom AS utvikler og eier det nye verkstedet.


Konserndirektør Arne Fosen i Vy Tog og administrerende direktør Jon-Erik Lunøe i Bane NOR Eiendom Foto: Bane Nor

Den 10 år lange leiekontrakten som nå er signert, innebærer at alle tog som Vy Tog AS skal kjøre på Bergensbanen, Vossebanen og mellom Arna og Bergen (Trafikkpakke 3 Vest), skal vedlikeholdes i Bane NOR Eiendoms nye verksted. Bane NOR Eiendom bygger og leier ut sine verksteder på kommersielle vilkår. Denne leiekontrakten har en verdi på 240 millioner kroner.

- Vi er fornøyde med å få Vy Tog inn som leietaker, og ser på denne avtalen som en bekreftelse på at vårt verkstedtilbud er konkurransedyktig i en ny tid med flere togselskaper og stadig nye, moderne togtyper på norske skinner, sier administrerende direktør Jon-Erik Lunøe i Bane NOR Eiendom.

Vy Tog AS har valgt EuroMaint som leverandør av vedlikeholdstjenester i trafikkpakken. - Sammen med EuroMaint gleder vi oss til å ta i bruk et nytt, moderne og godt tilpasset verksted som er skreddersydd våre behov, sier konserndirektør Arne Fosen i Vy Tog.

Ved det nye, moderne verkstedet som Bane NOR Eiendom bygger i Bergen, skal alle aktuelle togtyper for persontrafikk kunne vedlikeholdes. Verkstedet vil bli det sentrale verkstedanlegget for Trafikkpakke 3 Vest. Bane NOR Eiendoms nye verksted skal etter planen stå klart i juni 2021. Frem til det benyttes et provisorisk verksted-telt på Bergen stasjon. Trafikkpakke 3 Vest har oppstart 13. desember 2020.

Kilde: Bane Nor - LES FLERE: TOGNYHETER

Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAMSISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

COVID-19

På grunn av korona-pandemien har UD sendt ut reiseråd der de anbefaler å ikke reise til enkelte land. Disse rådene forandrer seg raskt. I tillegg er det mange tog som ikke går.

TA TOGET I:

Om denne siden


Info: Veterantog i Norge - 2020