SJ får utbetalt oppstartsbonus på 40 millionerSJ får utbetalt oppstartsbonus på 40 millioner

- Skrevet 29.10.2020 av Kyrre Dahl

SJ Norge har hatt en vellykket oppstart på passasjertogtrafikken mellom Oslo og den nordlige delen av jernbanenettet. Alle oppstartskrav fra bestiller er oppfyllt og det gir SJ en bonus på 40 millioner kroner.


Foto: SJ

8. juni overtok SJ togtrafikken på Dovrebanen, Nordlandsbanen, Rørosbanen og Raumabanen med lokaltrafikk. Ved oppstarten gikk alle tog som de skulle, noe som var et resultat av ett år med forberedelse, melder SJ i en pressemelding. Også de andre kravene blir ansett som oppfyllt og Jernbanedirektoratet har gitt SJ maksimal oppstartsbonus.

SJ Norge, som kjører under merkenavnet Nord, lanserte også Norges første bonusprogram for passasjerene og i løpet av de fire første månedene var det så mange som 10 000 som registrerte seg på SJ Prio, som er SJ-konsernets lojalitetsprogram.

SJ overtok togtrafikken midt i koronapandemien og har opplevd at nordmenn i stor grad har valgt Norge som ferieland. Dermed ble de flere passasjerer enn selskapet hadde regnet med i sine reviderte trafikkprognoser. - At vi kom i gang med trafikken uten problemer og at vi gjeninnførte natt-toget til Trondheim etter bare en uke tror jeg er viktige årsaker til det, sier Lena A. Nesteby, kommersiell direktør i SJ Norge.

- Våre linjer dekker en stor del av Norge og det er mange som går av og på underveis. Utfordringen er å få flere til å ta toget hele veien, noe som i dag i stor grad skjer med fly, sier Nesteby. Den nåværende trafikkavtalen er på åtte år pluss en mulig forlengelse på to år.

Kilde: SJ - LES FLERE: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAMSISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

COVID-19

På grunn av korona-pandemien har UD sendt ut reiseråd der de anbefaler å ikke reise til enkelte land. Disse rådene forandrer seg raskt. I tillegg er det mange tog som ikke går.

TA TOGET I:

Om denne siden


Info: Veterantog i Norge - 2020