Vy tester smartere togbillettVy tester smartere togbillett

- Skrevet 03.11.2020 av Kyrre Dahl

Vy lanserer en mer fleksibel billett for togreisende som ikke lenger reiser daglig, men av og til på en og samme strekning, for eksempel ved hjemmekontor noen dager i uka.


Foto: VY

Pandemien har snudd opp ned på folks reisevaner, hvor kundene etterspør billettløsninger som er bedre tilpasset den nye hverdagen. Vy tester derfor en billettype som gir rabatt jo mer du reiser, og hvor du aldri betaler mer enn prisen for en månedsbillett.

- Våre undersøkelser og tilbakemeldinger fra kundene viser at det er stor etterspørsel etter en mer fleksibel billett og dette har vi lyttet til, sier kommersiell direktør Sigurd Bay i Vy.

I første omgang skal 500 kunder teste den nye billetten «Smartpris» for togreiser mellom Moss og Oslo S i november. Hvis piloten er vellykket, er ambisjonen å innføre billetten for flere togstrekninger på Østlandet.

- Vi vil tilby et produkt som er tilpasset behovet til de reisende. Målet er ikke å få flere til å reise under koronatiden, men å gjøre det mer praktisk og rimelig å velge kollektivt for de som må reise av ulike årsaker. Testperioden vil gi oss viktig erfaring med løsningen og tilbakemeldinger fra kundene, slik at vi så fort som mulig kan gi flere dette tilbudet, sier Bay.

Smartpris aktiveres når du kjøper en enkeltbillett og gir stadig mer rabatterte enkeltbilletter i en 30-dagersperiode. Dette gjøres i Vy appen. De fire første enkeltbillettene har vanlig pris. Den femte til tiende billetten har 30 prosent rabatt. Billett elleve til tjue har 60 prosent rabatt og deretter betaler du ingenting resten av 30-dagersperioden. Totalt sett betaler du dermed ikke mer enn periodebilletten ville ha kostet.

Kilde: Vy - LES FLERE: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAMSISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

COVID-19

På grunn av korona-pandemien har UD sendt ut reiseråd der de anbefaler å ikke reise til enkelte land. Disse rådene forandrer seg raskt. I tillegg er det mange tog som ikke går.

TA TOGET I:

Om denne siden


Info: Veterantog i Norge - 2020