Vy kjører nå trikk i Sverige, og mer togVy kjører nå trikk i Sverige, og mer tog

- Skrevet 04.01.2021 av Kyrre Dahl

For første gang i historien kjører Vy også trikk. Det skjer i Lund i Sverige. Samtidig er det flere gode Sverige-nyheter for det norske togselskapet.


Foto: Skånetrafikken

– Nå gleder vi oss til å invitere Lundbeboerne med på vårt historiske nye reisetilbud, sier driftssjef Rolf Skoog i Sverige. - Da vi innviet sporvognen i Lund i Sverige den 13. desember er det også første gang det kjører sporvogner i Lund, så dette er et helt nytt tilbud for innbyggerne i Skåne-byen, sier Skoog.

Den 5,5 kilometer lange skinnegangen strekker seg mellom Lund sentrum og forskningssenteret EES. I høytrafikk skal det rulle fem sporvogner på skinnene, som hver rommer 214 reisende. Totalt 30 førere skal kjøre de nye trikkene. Førerne skal også kunne kjøre bybussene i Lund, som Vy også trafikkerer.

Nattoget i Norrland er Vy sitt første togoppdrag under eget varemerke i Sverige. Nattoget kjører fra Stockholm til Luleå/Narvik.

Avtalen strekker seg over fire år, med mulighet for to års forlengelse. Det gjøres rundt 500 000 reiser på strekningen i året. Avtalen inneholder også trafikk på dagtid mellom Luleå og Narvik.

- Vy kjører allerede Norrlands regiontog, Norrtåg, og har dermed et nettverk og et samarbeid med lokale aktører i reiselivsnæringen. Nå vokser vi i Sverige og vi gleder oss til å vise vårt nye tilbud, som vi har stor tro på at vil trekke til seg mange ferie- og fritidsreisende, også i og mellom Norge og Sverige, sier Arne Fosen.

- Det var også stor glede i Vy-leiren da det i februar ble klart at vi ble tildelt 10 nye år med tog i Värmland, fortsetter Fosen. – Her kjører vi allerede og mye fortsetter som før, men det kommer også flere nyheter. Blant annet har vi planer om å kjøre over grensen til Norge; til Kongsvinger mandag-fredag og til Oslo på lørdager og søndager, forteller Fosen.

- Og om alt går som vi ønsker oss og grensene til Norge er åpnet igjen, starter dette tilbudet i april 2021, sier Fosen.

Før jul i 2019 ble det klart at Vy vant anbudet om å kjøre Bergensbanen, Vossebanen og Arnalokalen i ni nye år. Flere avganger, utvidet sovetilbud og et bedre tilbud til pendlere og feriereisende er noen av planene for årene fremover, ifølge Vy i Norge.

LES FLERE: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAMSISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

COVID-19

På grunn av korona-pandemien har UD sendt ut reiseråd der de anbefaler å ikke reise til enkelte land. Disse rådene forandrer seg raskt. I tillegg er det mange tog som ikke går.

TA TOGET I:

Om denne siden


Info: Veterantog i Norge - 2021