Vy kutter midlertidig i togtilbudetVy kutter midlertidig i togtilbudet

- Skrevet 19.01.2021 av Kyrre Dahl

Etter avtale med Jernbanedirektoratet, reduserer Vy midlertidig antall togavganger på noen strekninger rundt Oslo og på Bergensbanen. Årsaken er at korona og restriksjoner betyr langt færre reisende.


Vy-konduktør med munnbind FOTO: Vy

Sammenlignet med tidligere år er det rundt 70 prosent færre reisende med togene til Vy. - Jernbanedirektoratet har derfor bedt oss se på hvordan vi kan ha et togtilbud som er tilpasset det antall reisende vi har nå, samtidig som viktige smitteverntiltak ivaretas, sier konserndirektør i Vy tog, Arne Fosen.

– På Bergensbanen er det flest reisende som tar toget til fjellet på fredag og søndag. Det er langt færre reisende på de øvrige ukedagene og størst nedgang har nattogene, noe som gjør at vi en periode dessverre ser oss nødt til å innstille nattogene, samt en avgang på dagtid, forklarer Fosen.

Det vil fortsatt være tilstrekkelig med seter til fjellet og mellom Oslo og Bergen. Som tidligere selges ikke alle plassene om bord, slik at avstand mellom reisende som ikke kjenner hverandre, blir ivaretatt.

- Rundt Oslo blir det også færre avganger, men samtidig nok avganger å velge mellom, slik at de som må reise til viktige arbeidsoppgaver og avtaler får et godt tilbud. På utvalgte avganger blir det også forsterkninger ved flere ansatte som skal bidra til at regler for smittevern blir overholdt, forteller Fosen.

Gjøvikbanen og Vossebanen kjører som normalt. Endringene på Bergensbanen gjelder fra 25. januar, mens endringene på Østlandet gjelder fra 1. februar.

Her er endringene som gjelder Vy Bergensbanen fra 25. januar:

 • Tog fra Bergen kl. 11.57 og tog fra Oslo kl. 12.03 innstilles midlertidig fra mandag til og med torsdag, samt lørdag. Avgangen kjører som normalt på fredag og søndag.
 • Vy vil stoppe ekstra på stasjonene Hokksund, Vikersund, Flå, Haugastøl og Hallingskeid. Merk at dette gjør at rutetidene kan bli endret på enkelte avganger.
 • I tillegg til de tre ordinære avgangene mellom Bergen og Oslo, vil det på fredag og søndag bli satt inn en ekstra avgang mellom Bergen og Ål
 • Nattogene innstilles foreløpig alle dager.
 • Endringene på Bergensbanen gjelder i utgangspunktet fra 25.januar til og med 30. april. Det er egne rutetider i vinterferien og påsken.

  Her er endringene som gjelder Vy tog på Østlandet fra 1. februar

 • På L1 blir det halvtimesfrekvens istedenfor tog hvert 15. minutt. Togene mellom Spikkestad og Lillestrøm kjører som normalt, samt kjører med doble togsett slik at det blir flere plasser om bord.
 • De ekstra rushtidsavgangene om morgenen på L2x mellom Kolbotn og Oslo S blir innstilt.
 • På L21 mellom Moss - Stabekk innstilles toget fra Moss kl. 13:56 alle dager.
 • På R11 mellom Skien – Eidsvoll innstilles morgenavgangen kl. 06:52 fra Skien og avgangen kl. 16:33 fra Oslo til Skien på ettermiddagen.
 • Flere tog vil kjøre med enkelt togsett, det vil si færre vogner. Dette gjelder både lokaltogene og regiontogene på Østlandet.
 • Endringene på Østlandet gjelder i utgangspunktet fra 1. februar til og med 28. februar.

  Kilde: Vy - LES FLERE: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM

  

  SISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

  

 • 

  COVID-19

  På grunn av korona-pandemien har UD sendt ut reiseråd der de anbefaler å ikke reise til enkelte land. Disse rådene forandrer seg raskt. I tillegg er det mange tog som ikke går.

  TA TOGET I:

  Om denne siden


  Info: Veterantog i Norge - 2020