Et skritt nærmere nattog til København

Annonse


Et skritt nærmere nattog til København

- Skrevet 25.11.2021 av Kyrre Dahl

Samferdselsdepartementet ber Jernbanedirektoratet om videre utredning av et nattog-tilbud mellom Oslo og København.


Sovekupe - Foto: Vy

Samferdselsdepartementet bad tidligere i år Jernbanedirektoratet om å se på mulighetene for å etablere et nattogtilbud mellom den norske og den danske hovedstaden. Tidligere denne måneden oversendte direktoratet en rapport, som slo fast at det er mulig å starte opp et slikt tilbud.

Nå ber departementet om at Jernbanedirektoratet arbeider videre, slik at regjeringen har et godt kunnskapsgrunnlag til å kunne avgjøre om et nattogtilbud mellom de to byene blir en realitet eller ikke, går det fram av en pressemelding.

– Stadig flere reisende ønsker å kunne ta klimavennlige valg også på lengre reiser, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård. - Dette har blant annet ført til en fornyet interesse for nattog i Europa. I dag finnes det ikke et slikt tilbud mellom Oslo og utenlandske byer. I Hurdalsplattformen er vi klare på at vi vil styrke nattogtilbudet, sier han.

- Det vil derfor være positivt om de reisande kan få et nattogtilbud mellom Oslo og København. Det har ikke gått nattog på denne strekningen på over 20 år. Men for å ta endeleg stilling til dette, trenger vi mer kunnskap først, sier samferdselsministeren.

Både teknisk og juridisk ligger forholdene til rette for å etablere et nattog mellom Oslo og København. - Ifølge Jernbanedirektoratets rapport vil det trolig også være markedsgrunnlag for dette, men at det er anbefalt å gjennomføre en markedsundersøkelse. En viktig grunn er at det ikke eksisterer reisevanedata på tvers av landegrensene, skriver Nygård.

For å etablere et slikt tilbudnga, er det også behov for å skaffe togmateriell. Samferdselsdepartementet har derfor bedt direktoratet om å gå i dialog med Norske tog AS for å få vurdert og eventuelt starte en prosess for å kunne skaffe slike tog. Jernbanedirektoratet har frist til 20. mai 2022 med å oversende grunnlagsmateriale med anbefaling til Samferdselsdepartementet.

LES FLERE: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM

Annonse


SISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

Annonse
TA TOGET I:

Om denne siden


Togpodden - Podcast


Veterantog i NorgeSØK PÅ REISEMEDTOG.NO: