Nye korona-reduksjoner i togtilbudet

Annonse


Nye korona-reduksjoner i togtilbudet

- Skrevet 17.12.2021 av Kyrre Dahl

Færre ønsker å reise med tog når koronasmitten er høy. Derfor reduserer Vy antall avganger på Bergensbanen bare få dager etter introduksjonen av nye avganger.


Foto: Vy

Antall reiser har siden mars 2020 vært langt lavere enn et vanlig år. Og etter en forsiktig optimistisk høst, gjør nye og strenge koronarestriksjoner igjen at langt færre reiser kollektivt, skriver Vy i en pressemelding

Etter en lenge planlagt tilbudsforbedring, økte antall avganger på Bergensbanen den 12. desember fra tre til fem hver vei på dagtid. Samtidig ble all reiseaktivitet kraftig bremset av stigende smittetall og strenge tiltak.

- Vi så en umiddelbar nedgang i antall bestillinger i takt med rapporter om økende smittetall og varsling av flere og strenge tiltak. Og basert på de lave reisetallene som igjen treffer oss, har vi rett og slett ikke nok kunder til å kjøre alle de planlagte avgangene mellom Oslo og Bergen på nyåret, sier direktør for Vy tog Vest, Yvonne Torgersen Hetlevik.

- Det betyr at vi fra 10. januar til og med 10. april går tilbake til det tilbudet vi hadde før 12. desember og som er det kundene våre kjenner godt fra før, forteller Hetlevik. Det innebærer at Bergensbanen fra 10. januar kjører tre tog hver vei på dagtid, i tillegg til nattogene.

- Vi forstår godt at mange blir skuffet. Samtidig er det viktig å understreke at dette er en midlertidig endring. Vi gleder oss til kundene kommer tilbake, og vi kan øke antall avganger igjen, sier Yvonne. Avgjørelsen er tatt i samarbeid med Jernbanedirektoratet, som har bedt Vy om å se på kostnadsreduserende tiltak.

Det gjøres ingen endringer av det utvidete tilbudet på Vossebanen og til Arna. Og noen av de nye avgangene på Bergensbanen kjører fortsatt på helgedager, samt at det er flere avganger i forbindelse med vinterferien i Oslo og Bergen.

- Vi har god kapasitet i de togene som kjører og har et godt tilbud på Bergensbanen, tilpasset de tidene vi er inne i, forsikrer Yvonne. – Så ser vi frem til vi kan kjøre alle avgangene våre fra midten av april, i tide til å frakte reiseglade til og fra påskefjellet, avslutter Yvonne Torgersen Hetlevik.

Disse avgangene blir påvirket:

 • Fra 10. januar til 10. april kjører ikke toget fra Bergen 06:19 og toget fra Oslo 06:25 mandag til lørdag.
 • Fra 10. januar til 20. februar og 7. mars til 10. april kjører ikke toget fra Oslo 14:25 og toget fra Bergen 17:45 fra mandag til torsdag.
 • Disse togavgangene kjører i uke 8 og 9 som er skolenes vinterferie og normalt en periode med høyere etterspørsel.
 • Kunder som har bestilt billett med på de nye avgangene, får i tiden fremover en sms eller e-post med informasjon. De kan også ta kontakt med kundesenteret vårt for spørsmål om refusjon eller endring til de togene som kjører.

  LES FLERE: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM

  Annonse


  SISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

  Annonse


 • 

  TA TOGET I:

  Om denne siden


  Anbefalte togturer


  Veterantog i Norge


  
  SØK PÅ REISEMEDTOG.NO: