Nå kan du teste nye trikker i Oslo

Annonse


Nå kan du teste nye trikker i Oslo

- Skrevet 01.02.2022 av Kyrre Dahl

I går startet Sporveien prøvekjøring av nye trikker i vanlig trafikk med passasjerer om bord. Prøvekjøringen skjer på linje 13 på strekningen mellom Skøyen og Bråten.


De nye trikkene - Foto: Sporveien

Nå får alle Oslos innbyggere muligheten til å teste ut de nye trikkene, etter at de er blitt prøvekjørt uten passasjerer i 14 dager. Hensikten med prøvekjøringen er å få erfaringer med hvordan trikken oppfører seg i vanlig trafikk med passasjerer om bord.

– Trikken har en helt spesiell plass i hjertene til Oslofolk. Den gjør hverdagsreisene våre lette, effektive og miljøvennlige. Det er stort å endelig kunne ønske passasjerene velkommen til å prøve ut de nye trikkene, som vil gjøre kollektivtilbudet i byen enda bedre, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i en pressemelding.

Frem til utgangen av 2024 får Oslo etter planen 87 nye og universelt utformede trikker, oppgraderte gater og holdeplasser. De nye trikkene er 100 prosent lavgulvstrikker. Det betyr at trappene er fjernet og at gulvet er helt flatt. Dermed blir det enklere å komme ombord med rullestol eller barnevogn.

– Dette er en viktig del av satsingen på å gjøre det enklere for folk å reise med kollektivtransport. Med de nye trikkene kan det gjennomføres omtrent dobbelt så mange trikkereiser hvert år, og jeg er veldig stolt av at de er universelt utformet og tilgjengelig for alle. Nå skal alle kunne ta trikken, uansett om man er avhengig av rullestol, har med barnevogn eller sykkel, sier byråd for miljø og samferdsel Sirin Stav (MDG).

Oppgradering og opprustning av trikkeskinner, infrastruktur og bygater har pågått som en del av Trikkeprogrammet. Mange infrastrukturprosjekter er ferdige, og noen arbeider gjenstår. Som del av Trikkeprogrammet gjøres det tiltak på holdeplassene for å bedre tilgjengeligheten til trikken for alle brukergrupper over hele byen. Det vil pågå arbeider på holdeplassene parallelt med testing og innfasing av de nye trikkene.

Sporveissjef Cato Hellesjø gleder seg til endelig å ønske passasjerene velkommen om bor: – Trikkene skal testes og prøvekjøres noen måneder til, men nå kan byen endelig se og oppleve resultatene av et langvarig og langsiktig arbeid. Dette er begynnelsen på å gi Oslo et helt nytt trikketilbud. De nye trikkene har bedre plass, de er luftigere og flere dører gjør det enklere og raskere for alle å komme seg av og på.

LES FLERE: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM

Annonse


SISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

Annonse
TA TOGET I:

Om denne siden


Togpodden - Podcast


Veterantog i NorgeSØK PÅ REISEMEDTOG.NO: