Nå kan 18-åringer vinne gratis interrail
Annonse

Nå kan 18-åringer vinne gratis interrail

- Skrevet 07.04.2022 av Kyrre Dahl

I april deles rundt 35 000 interrailbilletter til europeisk ungdom for at de skal få en bedre kulturforståelse av Europa.


Foto: Eurail

I år vil også 18-åringer bosatt i Norge kunne være med i konkurransen om å få et reisepass i Europa. Tidligere har konkurransen vært forbeholdt innbyggere i EU-landene, men i år er den utvidet til å også gjelde land som er medlem av verdens største studieprogram, Erasmus+, og det er Norge.

Formålet med å gi ut gratis interrailbilletter er å skape større og bredere kulturforståelse for Europa blant ungdom. Det er DiscoverEU som står bak konkurransen sammen med Forvaltningsbyrået for utdanning, audiovisuelle medier og kultur (EACEA) i Europakommisjonen.

– Å tilegne seg kunnskap er viktig på mange plan og kan gjøres på mange måter. Det å reise til ulike steder, bli kjent med nye folk, få innblikk i andre kulturer, og høre andre språk er både lærerikt og moro. Jeg er derfor veldig glad for at klimabevisst norsk ungdom nå får mulighet til å vinne en interrail-billett, sier Christel Borge, administrerende direktør i Entur, i en pressemelding.

Det vil være mulig å melde seg på konkurransen fra 7.april til 21. april, og det gjøres ved å blant annet svare på fem multiple-choice-spørsmål om Europa. Foreløpig er det ikke klart hvor mange norske ungdommer som blir trukket ut, men det vil blant annet stå i forhold til befolkningstall, hvor mange som melder seg på konkurransen og så videre.

Det er DiscoverEU som trekker ut ungdommene, og Eurail som utsteder billettene. Entur er medeier i Eurail, og hjelper reisende med å finne mulige reiseruter og billetter.

– Som medeier i Eurailsynes vi i Entur at dette er kjempeflott! Vi ønsker å spre gleden ved å reise kollektivt og miljøvennlig. I tillegg til at ungdommene som blir trukket ut vil lære mye om europeisk kultur, håper jeg de vil få minner for livet, og at de opplever hvor fint det er å reise med tog, buss og ferje. Også håper jeg at de tar med seg entusiasme rundt det å reise med tog inn i voksen-livet, sier Borge.

I år har konseptet Interrail 50 års-jubileum, og fra å være billetter forbeholdt ungdom, har denne måten å reise på blitt populær også blant pensjonister og familier de senere årene.

LES FLERE: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM. Nyhetsfeeden finner du her: RSS

Annonse


SISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

Annonse
TA TOGET I:

Om denne siden


Togpodden - Podcast


Veterantog i NorgeSØK PÅ REISEMEDTOG.NO: