Vy lanserer liggestoler på nattog


Vy lanserer liggestoler på nattog

- Skrevet 11.10.2022 av Kyrre Dahl

– Vi gleder oss til 11. desember. Da lanserer vi markedets beste liggestoler på nattogene til Bergensbanen, sier Erik Røhne, konserndirektør i Vy tog.


Vy liggestol. Foto: Herman Øberg

– Interessen for nattogene og sovekupéene er stor, og vi har jobbet lenge med å få flere sovealternativer til de reisende med Bergensbanen, fortsetter Røhne.

Fra 11. desember får nattogene til og fra Bergen en ekstra vogn hver med 23 stoler som kan legges helt flatt. Liggestolene gjør det enkelt for reisende å strekke seg helt ut, og dermed få en god natts søvn. Det nye tilbudet PlussNatt kommer i tillegg til sove- og hvilekupéene, samt de ordinære sitteplassene som allerede tilbys på nattoget mellom Oslo og Bergen.

– Mange ønsker å bruke natten til en behagelig reise. Med PlussNatt-tilbudet gir vi de reisende flere valgmuligheter, og dermed enda flere grunner til å reise miljøvennlig over fjellet, sier Røhne. Det er Norske Tog som har kjøpt stolene på oppdrag fra Jernbanedirektoratet.

– Vi er svært glade for at vi kan tilby større variasjon og fleksibilitet i tilbudet til kunder som reiser om natten, og vi er glade for et godt samarbeid med Norske tog og med Georg Eknes Industrier som er den norske produsenten av stolene, understreker sjefen for Vy tog Vest, Yvonne Torgersen Hetlevik.

– Og PlussNatt er perfekt for de som synes det er vanskelig å sove i et vanlig sete, men som heller ikke trenger en hel sovekupé. Med god skjerming og god avstand fra andre, kan du lese en bok, slappe av eller legge deg helt ned for å sove på veien, avslutter hun.

Fakta om PlussNatt:

 • Liggestolene kan legges helt flatt og man kan strekke seg helt ut.
 • Stolene har god skjerming, med et lite bord, leselys og usb-lader for hver stol.Stolene står på hver side av midtgang i fiskebensmønster, slik at man ikke får noen direkte ved siden av seg.
 • Liggestolvognen er plassert i enden av toget, og har ikke gjennomgang av andre passasjerer.
 • Reisende på PlussNatt får en nattkomfortpakke som inneholder teppe, øyemaske, ørepropper og oppblåsbar pute.
 • De reisende har tilgang til åpen kafé hele natten, og kan benytte seg av frokostavtale med samarbeidshoteller ved ankomst.
 • Fra 11. desember går nattogene fra Oslo kl. 23:03, med ankomst i Bergen kl. 06:44. Nattogene fra Bergen går kl. 23:00, med ankomst Oslo kl. 06:25. Setet kan disponeres frem til 06:45.

  Fra 11. desember tilbyr Vy 4 klasser på sine nattog:

 • Ordinær sitteplass
 • Hvile: Et hviletilbud for mindre grupper i egen kupé
 • Sove: Sovekupé med plass til to personer
 • PlussNatt: Liggestol som kan legges helt flatt

  LES FLERE: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM. Nyhetsfeeden finner du her: RSS

  Annonse


  SISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

  Annonse


 • 

  TA TOGET I:

  Om denne siden


  Anbefalte togturer


  Veterantog i Norge


  
  SØK PÅ REISEMEDTOG.NO: