Vys smartpris gir mindre biltrafikk
Annonse

Vys smartpris gir mindre biltrafikk

- Skrevet 15.11.2022 av Kyrre Dahl

For ett år siden lanserte Vy Smartpris, en mer fleksibel billettløsning. I en fersk undersøkelse sier 20 prosent at de har reist mindre med bil på grunn av smartpris.


Foto: Vy

– Dette er svært gledelig resultater, som viser at flere velger å reise kollektivt når løsningene er tilpasset deres behov. Med smartpris trenger ikke kundene å vite i starten av måneden hvor mye de vil reise, prisen blir den beste uansett. Det blir slutt på grubling og tvil om hva som lønner seg, og enklere å velge toget, sier Synne Homble, konserndirektør i Vy for kundeopplevelse og innovasjon.

Med Smartpris betaler kundene for hver reise, men totalprisen for en måned blir aldri høyere enn prisen på et månedskort på samme strekning.

Av de over 110 000 kundene som har benyttet Smartpris siden lanseringen i 2021, sier rundt 20 prosent at de reiser mindre med bil på grunn av billettløsningen, og av disse bruker 78 prosent bilen minst én dag mindre per uke. Videre viser undersøkelsen at en av tre har reist mer med tog den siste tiden enn de ellers ville gjort på grunn av Smartpris.

– Det er inspirerende å se at så mange lar bilen stå og velger tog litt oftere, rett og slett på grunn av en god billettløsning, sier Synne Homble.

Hun er klar over at andre kollektivaktører tester ut ulike billettløsninger for tiden, og at det også reises spørsmål om hvordan mer fleksible billettyper påvirker kollektivselskapenes inntekter.

– Erfaringen med smartpris er at vi som selskap kommer minst like godt ut av å tilby kundene større fleksibilitet. Her peker inntektstallene våre og svarene i kundeundersøkelsen i samme retning. Når flere velger tog i stedet for bil, øker også våre inntekter, fortsetter Homble.

Foreløpig kan Smartpris brukes på hele Østlandet, men kun dersom du pendler med tog mellom to faste stasjoner hvor én av stasjonene er utenfor Ruters takstområde.

– Selv om vi har en velprøvd og god løsning for pendlere med fast reisemønster, er dette kun et første steg for oss. Særlig ønsker vi å tilby fleksible billetter også på tvers av eksisterende takstsoner. Dette ser vi også i kundeundersøkelsen at de reisende ønsker seg. Vi vil gjerne samarbeide med Ruter og andre kollektivaktører om å få til dette, sier Homble.

LES FLERE: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM. Nyhetsfeeden finner du her: RSS

Annonse


SISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

Annonse
TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalte togturer


Veterantog i NorgeSØK PÅ REISEMEDTOG.NO: