Endringer i tilbudet på Østfoldbanen


Endringer i tilbudet på Østfoldbanen

- Skrevet 09.01.2023 av Kyrre Dahl

Vy lanserer et midlertidig nytt rutetilbud til Follo og Østfold på grunn av at Follobanen fortsatt er stengt. Noen strekninger får flere tog.


Arbeid i Blixtunnelen. Foto: Bane Nor

Så lenge Follobanen er stengt, må all togtrafikk kjøres via Østfoldbanen (den gamle linjen mellom Ski og Oslo S). Dette påvirker antall avganger og reisetid mellom Østfold/Follo og Oslo S, og Vy har ikke mulighet til å opprettholde hele tilbudet som var lovet med ny ruteplan.

– Vi er veldig lei oss for at situasjonen er som den er nå, og har forståelse for at kundene er skuffet – det er vi og. Vi har jobbet hardt for å få til et midlertidig rutetilbud som er så godt som mulig, og fra og med mandag 9. januar har vi fått på plass noen flere avganger enn det har vært siden Follobanen ble stengt. Disse rutene gjelder ut januar, og vi mener dette vil gi de reisende et bedre og mer forutsigbart tilbud, sier konserndirektør i Vy tog, Erik Røhne.

Mange har stilt spørsmål om Vy ikke kan gå tilbake til ruteplanen de hadde før åpningen av Follobanen. Det er flere grunner til hvorfor Vy ikke kan det: - Vi har prioritert de linjene som frakter flest reisende, og forsøkt å bevare tilbudet der så godt som mulig, står det i en pressemelding. Blant annet har L2 Ski–Stabekk fått nye tider gjennom Oslotunnelen og kan ikke endres tilbake til gamle rutetider, uten at det får store konsekvenser for all annen togtrafikk gjennom Oslotunnelen.

Slik beskriver Vy sitt rutetilbud fra 9. januar 2023:

 • L2 Ski–Stabekk: To avganger i timen mellom Ski og Stabekk alle dager. Mellom Kolbotn og Oslo S/Lysaker kjører vi to ekstra avganger mandag–fredag, så det blir totalt fire avganger i timen. For å bedre kapasiteten til og fra Vevelstad setter vi inn direktebusser fra Vevelstad til Oslo S i morgenrushet, og fra Oslo S til Vevelstad i ettermiddagsrushet.
 • R21 Moss–Oslo S: To avganger i timen mellom Moss og Oslo S alle dager.
 • R22 Rakkestad/Mysen–Oslo S: Innstilles mellom Ski og Oslo S. Mellom Rakkestad/Mysen og Ski blir det en avgang i timen alle dager. Vi kjører direktebusser fra Rakkestad, Mysen, Askim og Spydeberg til Oslo S for rushtidsavgangene på morgenen, og fra Oslo S på ettermiddagen.
 • R23 Ski–Oslo S: Alle avganger innstilles.
 • RE20 Göteborg/Halden–Oslo S: En avgang i timen mellom Halden og Oslo S, i tillegg til tre rushtidstog morgen og ettermiddag mandag–fredag. Til og fra Gøteborg kjører vi fire avganger om dagen mandag–fredag, og tre avganger om dagen lørdager og søndager.

  LES FLERE: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM. Nyhetsfeeden finner du her: RSS

  Annonse


  SISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

  Annonse


 • 

  TA TOGET I:

  Om denne siden


  Anbefalte togturer


  Veterantog i Norge


  
  SØK PÅ REISEMEDTOG.NO: