Satser mer på gruppereiser med tog
Annonse

Satser mer på gruppereiser med tog

- Skrevet 13.01.2023 av Kyrre Dahl

Rekordmange vil på togferie i sommer, men mange klager også over at det er vanskelig å planlegge en togreise på egenhånd. Nå er det mulig å ta en gruppereise med tog i Europa.


Tog i Sveits. Foto: swiss-image.ch – Andrea Badrutt

Reisebransjen hatt få tilbud for dem som ønsker å ta en europaferie uten å fly. Det vil turoperatøren Togreiser.no gjøre noe med.

- Vi vil lage gode opplevelsesferier for den som vil se Europa fra tog, sier daglig leder Erik Baadstø i Togreiser.no. - Vi forsøkte dette for første gang forrige sommer og fikk stor respons, nå gjentar vi suksessen, sier han i en pressemelding.

Gjennom flere år har turoperatøren med kontor på Gulskogen stasjon i Drammen spesialisert seg på gruppereiser med tog, men som de fleste andre har de startet reisene fra Norge med fly. Etter en fin "første tur" ifjor ønsker de å ta interessen for «flyfrie» ferier på alvor. I år setter de opp ny gruppereise gjennom Europa fra Norge med reiseleder der man bruker tog og ferge.

- Mens vi venter på bedre togforbindelser mellom Norge og kontinentet, velger vi riktignok å ta første etappe fra Oslo med Kielfergen, men deretter er dette en rundtur med europeiske tog. Vi har valgt ut noen av Europas flotteste togstrekninger og satt dem sammen til noe vi mener vil bli en fantastisk fin rundtur. Så langt vi er kjent med, er dette den eneste «flyfrie» gruppereisen med tog fra Norge per i dag, sier Erik Baadstø.

Han opplever at stadig flere ønsker å reise mer med tog. Samtidig er det en barriere for mange at internasjonale togreiser kan være vanskelige å planlegge og bestille.

- Med vår nye gruppereise gjør vi det enklere for dem som har lyst til å prøve en togferie i Europa, sier han.

På rundturen med europeiske tog som er satt opp juni 2023, vil deltagerne få med seg to klassiske panoramatog i Alpene: Glacier Express og Bernina Express som begge går langs jernbanelinjer som står på UNESCOs verdensarvliste. De som vil kan også oppleve en tur med Gornergrat-banen opp til 3089 moh. fra alpebyen Zermatt.

Reisen gjennom Tyskland vil bli tatt i moderne tog med gode seter. I løpet av den ti dager lange rundturen blir det også tid til å sitte i restaurantvogner med utsikt til fjellandskap.

- Vi skal besøke både Alpene, Brennerpasset og Dolomittene og veksle mellom isbreer, palmer og vingårder på denne rundreisen. Dette er rett og slett noen av verdens vakreste togreiser samlet i én pakke, sier Baadstø. Han er klar for å lansere nye rundturer i Europa med tog.

- Vi regner med god respons på denne gruppereisen med tog fra Norge, og da er vi også klare for å sette opp en rekke andre spennende tilbud. Vi har mange ideer til opplevelsesrike reiser med tog, sier Baadstø.

Turoperatøren Togreiser.no satser for fullt på opplevelsesreiser med tog. De selger også alt av interrail og plassbilletter for de som vil reise på egenhånd. De har også lansert nettsiden togcharter.no for å få næringslivet over på tog.

- Vi vil tilby det stadig flere sier at de ønsker seg, nemlig gode feriereiser langs bakken med komfortable tog. Så blir det opp til markedet å avgjøre hvor raskt de nye tilbudene vil komme, sier Baadstø.

LES FLERE: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM. Nyhetsfeeden finner du her: RSS

Annonse


SISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

Annonse
TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalte togturer


Veterantog i NorgeSØK PÅ REISEMEDTOG.NO: