Kjøper 25 nye Coradia Nordic tog


Kjøper 25 nye Coradia Nordic tog

- Skrevet 31.01.2023 av Kyrre Dahl

I januar 2022 inngikk Norske tog en rammeavtale med Alstom med mulighet til å kjøpe inntil 200 lokal – og regiontog. 30 lokaltog ble bestilt i fjor, nå er 25 nye bestilt.


Foto: Norske Tog

- Vi gleder oss til leveringen av flere nye tog fra Alstom. De nye regiontogene skal gå til Moss, Rakkestad og Ski og vil øke togkapasiteten i Osloregionen. Togene vil bli en viktig brikke i mange togpendleres hverdag, og vil gjøre reisen bedre, sier Øystein Risan, administrerende direktør i Norske tog AS.

Den første bestillingen på 30 tog er for tiden i produksjon og vil leveres fra slutten av 2025. De nye regiontogene som går i bestilling nå, vil etter planen rulle på norske skinner fra 2027. Det kommer fram i en pressemelding fra Norske Tog.

- Vi er glade for muligheten til å levere neste bestilling innenfor rammeavtalen med Norske tog. De nye togene fra Alstom vil bidra til å øke kapasiteten på de mest trafikkerte strekningene i Oslo-området og gjør at flere kan reise klimavennlig. Som passasjer vil du få en mer behagelig reise, sier Carl Åge Bjørgan, administrerende direktør i Alstom Transport Norge.

Coradia Nordic-togene til Norske tog er spesialtilpasset det norske jernbanenettet og norske værforhold. Regiontogene som nå er bestilt kan gå opp mot 200 km/t. Hvert togsett vil, som lokaltogene, bestå av seks vogner med høy kapasitet. Togene er også utstyrt med ERTMS-systemet, som er det nye, europeiske digitale signalsystemet som nå er under utrulling på det norske jernbanenettet.

LES FLERE: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM. Nyhetsfeeden finner du her: RSS

Annonse


SISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

Annonse
TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalte togturer


Veterantog i NorgeSØK PÅ REISEMEDTOG.NO: