Entur overtar billettsalget for SJ Nord


Entur overtar billettsalget for SJ Nord

- Skrevet 27.02.2023 av Kyrre Dahl

Fra og med 1. mars legger togoperatøren SJ Nord ned sitt eget billettsalg og anbefaler Entur til sine reisende.


Foto: Entur

Togselskapet SJ Norge ber kundene kjøpe billetter hos Entur i Entur-appen, på Entur.no, i Enturs billettautomater eller hos Enturs kundeservice fra og med 1. mars. SJ kjører tog i Norge under merkevaren Nord, på blant annet Dovrebanen, Nordlandsbanen og Rørosbanen.

– Med færre salgskanaler blir det mindre forvirrende for de reisende, derfor ønsker vi å støtte oppom Entur som er en nasjonal reiseplanlegger, sier administrerende direktør i SJ, Rikke Lind.

- Entur viser alle kollektivreiser i hele landet, er konkurransenøytral og tar ikke påslag i prisen. Entur-appen gjør det også enklere å kjøpe gjennomgående reiser som inneholder flere selskap og på tvers av transportmidler, og gir dermed en mer sømløs reise for kunden, påpeker Lind.

Lind mener også det er klok bruk av ressursene at de nå har valgt å samarbeide enda tettere med Entur som er statlig-eid. – I stedet for at vi skal sitte på hver vår tue og gjøre tilnærmet samme jobb, og knive om de samme teknologene, mener vi det er samfunnsøkonomisk fornuftig å enes om en god felleskanal for salg av billetter, sier administrerende direktør Rikke Lind.

Entur er også svært glad for et enda tettere samarbeid med SJ. – Entur er et statlig eid teknologi- og serviceselskap med en viktig samfunnsoppgave; å få flere til å velge kollektive, bærekraftige reiser. Vi lager blant annet en nasjonal reiseplanlegger slik at det blir enklere for befolkningen å orientere seg om kollektivreiser. I Entur-appen er det mulig å planlegge hele kollektivreisen, og å kjøpe alle togbilletter og en rekke øvrige kollektivbilletter. Vi er veldig glade for at SJ anerkjenner vår løsning og anbefaler sine reisende å bruke den, sier Christel Borge, administrerende direktør i Entur.

Borge mener også dette er god bruk av fellesskapets midler. – Entur er delvis finansiert over statsbudsjettet, og delvis med midler fra togselskapene – som også mottar statlige midler, så dette er fornuftig bruk av skattepengene våre, legger Borge til.

Som følge av at SJ støtter oppom Entur som reiseplanlegger, vil vilkårene for SJ Prio i Norge endres. – Før jul var vi i kontakt med alle SJ Prio-kunder for å orientere dem om at vi nå begynner å sluse inn billettsalgene gjennom Entur, slik at de kunne bruke poengene sine kjapt, og det ser vi at de gjør, sier Lind.

Siste mulighet til å bestille togreiser i Norge og betale med oppsparte SJ Prio - poeng er 28. februar 2023. Siste mulighet for å reise med en billett som er betalt med SJ Prio-poeng vil være 90 dager fra kjøpsdato.

LES FLERE: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM. Nyhetsfeeden finner du her: RSS

Annonse


SISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

Annonse
TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalte togturer


Veterantog i NorgeSØK PÅ REISEMEDTOG.NO: