Nå kan du bestille togreiser i Europa hos VY


Bestill togreiser i Europa hos Vy

- Skrevet 08.05.2023 av Kyrre Dahl

Skal du på ferie i Europa og lurer på hvordan du kan finne og kjøpe billetter til en god reiserute? Vy tester nå en ny bestillingsløsning for togreiser som skal hjelpe deg med dette.


Eurostar. Foto: Kyrre Dahl

Å reise med tog er en fantastisk måte å oppleve Europa på, men for mange reisende kan det være komplisert og uoversiktlig å finne riktig reiserute, bestille togbilletter og generelt navigere seg rundt i systemet.

– Vy ønsker at flere velger miljøvennlig transport, fremfor bil og fly – også på ferieturer. Derfor lanserer vi nå en bestillingsløsning for togturer i flere land i Europa, for å gjøre det enklere å reise langt med tog, sier Kristin Kjøge Jansson, direktør digitale kundetjenester i Vy.

Løsningen lar deg planlegge og kjøpe reiser på mange strekninger i Europa, og er et godt alternativ til andre internasjonale portaler.

Løsningen er under utvikling og har foreløpig noen mangler. Blant disse er at det ikke er mulig å velge sete fra setekart, at du ikke kan logge inn ved kjøp og at reisen ikke synes på MinSide på vy.no.

- Ambisjonen vår er å gjøre dette til den beste løsningen på det norske markedet, slik at det blir enklere å reise med tog i Europa. Vi er klar over begrensningene vi har i dag, men vi oppfordrer allikevel kundene til å teste løsningen, og gi oss tilbakemeldinger som vi kan ta med oss i det videre arbeidet. Sammen kan vi skape en bestillingsløsning som gjør togreiser i Europa enklere for alle, avslutter Kristin Kjøge Jansson.

Slik fungerer det:

 • Vy formidler reiser på vegne av ulike operatører i Europa, i Tyskland, Italia, Frankrike, Nederland, Østerrike og Sveits. Vi formidler også grensekryssende reiser mellom flere land, bl.a. på Eurostar som kjører under den engelske kanal.
 • Bestillingsløsningen er brukervennlig selv for de som ikke er kjent med det europeiske togsystemet. Skriv inn hvor du reiser fra og hvor du vil reise til, så får du forslag på reiserute.
 • Vy dekker et bredt spekter av togruter og selskaper i Vest-Europa. Enten du planlegger en tur til Paris, Roma eller hvor som helst imellom, har vi løsningen for deg.
 • Per dags dato er det ikke mulig å kjøpe reisen med utgangspunkt i Norge, via denne løsningen. Dersom du ønsker å reise fra Oslo, må du først bestille togbillett fra Oslo – Gøteborg – København. Dette kan du gjøre på vy.se.
 • Selve billetten er en PDF som skrives ut før reisen.

  Det er mulig å bestille billetter allerede nå, og på www.vy.no/europa/kjop-billetter kan du teste tjenesten og lese hvilke betingelser som gjelder. Her finner du også mulighet for å gi en direkte tilbakemelding på hva du tenker om løsningen.

  LES FLERE: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM. Nyhetsfeeden finner du her: RSS

  Annonse


  SISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

  Annonse


 • 

  TA TOGET I:

  Om denne siden


  Anbefalte togturer


  Veterantog i Norge


  
  SØK PÅ REISEMEDTOG.NO: