Solide tograbatter for unge spanjoler


Solide tograbatter for unge spanjoler

- Skrevet 09.05.2023 av Kyrre Dahl

Spanske myndigheter vil gjerne ha unge til å ta toget. I sommer spanderer Spania halv pris på Interrail og lanserer en "nasjonal interrail-billett" med 90 % rabatt, for de under 30 år.


Et mellomdistansetog fra RENFE. Foto: Kyrre Dahl

Spanske myndigheter har gjort flere tiltak for å gjøre det lettere å reise med tog for en befolkning som ble hardt rammet av både pandemien og dårlige økonomiske tider. Allerede i fjor ble det lansert en gratis billett for pendlere som mange har benyttet seg av. Nå utvides tilbudet og denne gangen er målgruppen unge mellom 18 og 30 år.

Den spanske presidenten Pedro Sanchez har offentliggjort at det blir 50 % rabatt på den vanlige Interrail-billetten i sommer for unge spanjoler. Samtidig lanseres en egen nasjonal versjon av Interrail som skal gjelde i Spania og gir de unge 90 % rabatt. Tilbudet skal gjelde mellom 15. juni og 15. september.

- Det er unge mennesker som vet mer om resten av Europa enn vårt eget land, sa Sanchez da han offentliggjorde nyheten, i forbindelse med et regional valgmøte i Murcia, melder Railtech.com. Han sa videre at de ønsker at unge spanjoler blir bedre kjent med landets historie og kulturarv. Tilbudet avventer godkjenning i Ministerrådet, men det er ventet at det vil gå gjennom.

Den nasjonale billetten, som da blir mer Intrarail enn Interrail, skal gi unge 90 % rabatt på tog og buss som finansieres av myndighetene, samt en 50 % rabatt på høyhastighetstog i Spania.

Samtidig fortsetter spanske myndigheter med pendlertilbudet, som over 2,4 millioner allerede har benyttet seg av. Denne ordningen gjelder bestemte distanser og du må reise en viss antall ganger på den samme strekningen for å få gratis reise. Dermed er et stort flertall av kampanjebillettene solgt i og rundt de store byene.

Selv om det er teknisk mulig for utlendinger å benytte seg av dette, vil det medføre svært mye byråkrati og være verdiløst å prøve seg på som turist. Myndighetene har vært klare på at dette er for å hjelpe spanjoler med dårlig råd.

LES FLERE: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM. Nyhetsfeeden finner du her: RSS

Annonse


SISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

Annonse
TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalte togturer


Veterantog i NorgeSØK PÅ REISEMEDTOG.NO: