Stenger mellom Gardermoen og Lillehammer i en måned


Stenger mellom Gardermoen og Lillehammer

- Skrevet 04.07.2022 av Kyrre Dahl

Ikke nok med at det er mye arbeider på jernbanen i sommer, etter det stenger Dovrebanen mellom Oslo Lufthavn Gardermoen og Lillehammer i en måned.


Illustrasjon - Foto: Vy

Bane NOR bygger dobbeltspor og gjør vedlikehold. Fra 9. august til og med 4. september er det derfor stengt for togtrafikk mellom Oslo lufthavn Gardermoen og Eidsvoll / Hamar/Lillehammer. Arbeidene påvirker både Vy sine tog og også SJ Nord sine tog til Trondheim.

Det betyr alternativ transport og endrete reisemønstre. Arbeidene påvirker alle som normalt reiser til eller mellom disse stasjonene med Vy sine tog på linje R10, R11, L12 og L13. - Detaljer for reisen kommer på plass i vår reiseplanlegger i tiden fremover, skriver Vy i en pressemelding.

Fra tirsdag 9/8 til og med 4.9 mellom Oslo lufthavn Gardermoen og Hamar / Lillehammer. Fra lørdag 3/9 til morgenen den 5.9 mellom Venjar og Fåberg.

R10: Togene er innstilt Lillestrøm – Lillehammer. R11: Togene er innstilt Gardermoen – Eidsvoll. L12: Togene er innstilt Gardermoen – Eidsvoll. L13: Toget med ankomst kl. 01.30 er innstilt fra Dal til Eidsvoll på hverdagene, samt på søndag. Vy kjører tog mellom Lillehammer og Dombås.

Det går tog mellom Oslo S og Oslo lufthavn Gardermoen i hele perioden. Samtidig erstattes avgangene for R10 (Drammen – Lillehammer) med buss mellom Lillehammer og Oslo lufthavn. Reisende nordfra som skal til flyplassen må også regne med en annerledes reise der de får buss mellom Lillehammer/Hamar og Oslo lufthavn.

Den 27. august går sykkelrittet Birken av stabelen. For alle ivrige syklister er det viktig å vite om arbeidene, for når togene ikke går er det buss for tog. Og det er ikke plass til å ta med sykler på disse bussene.

Når Bane NOR er ferdige, trenger sporene litt tid for å stabilisere seg. Det betyr at togene ikke kan kjøre med full hastighet den første uken og det kan bli forsinkelser mellom Venjar og Lillehammer. Det kan også bli noen færre tog i rushtiden disse dagene.

LES FLERE: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM. Nyhetsfeeden finner du her: RSS

Annonse


SISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

Annonse
TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalte togturer


Veterantog i NorgeSØK PÅ REISEMEDTOG.NO: