Hvordan komme billig med tog til EuropaHvordan komme billig med tog til Europa

- Skrevet 13.07.2019 av Kyrre Dahl

Det er en myte at det er så dyrt å komme seg nedover i Europa med tog. Her får du vite hvordan du kommer deg til de fleste europeiske storbyer for rundt en tusenlapp, mange steder langt under.

HURTIGVALG: BILLIG TOG TIL: - TYSKLAND ØSTERRIKE SVEITS BENELUX ANDRE LAND VIKTIG INFO


Et intercity-tog i Tyskland av den nye dobbeldekker-typen

Det er raskere å fly, men det er omtrent den eneste fordelen flyet har fremfor toget. Det er en ulempe for oss at vi bor i Norge fordi det blir langt å reise for å komme til europeiske storbyer. Aller først må du komme deg til Sverige, Danmark eller Tyskland, alle alternativer for det finner du i artikkelen: Hvordan komme seg med tog til utlandet. Nedenfor ser vi spesifikt på den billigste forbindelsen til kjente destinasjoner i Europa.

GJELDER ALLE REISEFORSLAG:

OSLO - GØTEBORG: Med noen få unntak må du komme deg til Gøteborg før det er mulig å finne rimelige togbilletter. Til Gøteborg kan du ta Vy-tog tre ganger daglig til Minipris 249 Kr. Eller du kan ta buss fra 129 kroner. Selv om vi er mest glad i tog er det på denne strekningen raskere, billigere og langt flere avganger med buss. I tillegg er det jo arbeider på linja i sommer og buss for tog mellom Oslo og Rygge. I denne oversikten har vi sett frem i tid og regner ikke med disse arbeidene. De billigste billettene finner du på:VY.NO for tog og på Flixbus for buss.

MELKERUTA OSLO - HAMBURG: I alle de nevnte eksempler nedenfor må du ta toget med Vy kl 13.01 fra Oslo S som er i Gøteborg kl 16.50, så videre med Øresundståg kl 18.55 fra Gøteborg Central, bytte på København H, eller på Kastrup, til et IC-tog med kun sitteplasser . Dette går normalt kl. 23.00 og er i Hamburg kl 05.40. Etter det står Europa for dine føtter. Legg merke til at alle forslag innebærer to forskjellige billetter, en fra Oslo til Gøteborg og en fra Gøteborg til din destinasjon.

BILLIG TOG TIL TYSKLAND

OSLO - BERLIN Du må altså først komme deg til Gøteborg med en billett, fra Gøteborg til Berlin kan du bestille en billett for bare 59.90 euro hos Deutsche Bahn: BESTILL HER HOS BAHN.DE Da bruker du Melkeruta over og tar ICE-tog fra Hamburg kl 06.35 og er i Berlin kl. 08.20. Billettene legges ut 90 dager i forveien og jo tidligere du bestiller jo enklere er det å få billig billett. Med billigste buss fra Oslo til Gøteborg og tog videre er betaler du såvidt over 700 kroner totalt en vei, inkludert obligatoriske plassreservasjoner.

OSLO - FRANKFURT Som i eksemplet over må du først komme deg til Gøteborg med en billett, fra Gøteborg til Frankfurt kan du bestille en billett for bare 59.90 euro hos Deutsche Bahn: BESTILL HER HOS BAHN.DE Da bruker du Melkeruta over og tar ICE-tog fra Hamburg kl. 07.01 og er i Frankfurt kl. 11.00. Billettene legges ut 90 dager i forveien og jo tidligere du bestiller jo enklere er det å få billig billett. Med billigste buss fra Oslo til Gøteborg og tog videre er betaler du såvidt over 700 kroner totalt en vei, inkludert obligatoriske plassreservasjoner.

OSLO - MÜNCHEN Som i eksemplet over må du først komme deg til Gøteborg med en billett, fra Gøteborg til München kan du bestille en billett for bare 59.90 euro hos Deutsche Bahn: BESTILL HER HOS BAHN.DE Da bruker du Melkeruta over og tar ICE-tog fra Hamburg kl. 06.25 og er i München kl. 12.38. Billettene legges ut 90 dager i forveien og jo tidligere du bestiller jo enklere er det å få billig billett. Med billigste buss fra Oslo til Gøteborg og tog videre er betaler du såvidt over 700 kroner totalt en vei, inkludert obligatoriske plassreservasjoner.

BILLIG TOG TIL ØSTERRIKE

OSLO - WIEN Som i eksemplet over må du først komme deg til Gøteborg med en billett, fra Gøteborg til Wien kan du bestille en billett for bare 79.90 euro hos Deutsche Bahn: BESTILL HER HOS BAHN.DE Da bruker du Melkeruta over og tar ICE-tog fra Hamburg kl. 06.45 som er framme i Wien kl. 16.45. Billettene legges ut 90 dager i forveien og jo tidligere du bestiller jo enklere er det å få billig billett. Med billigste buss fra Oslo til Gøteborg og tog videre er betaler du såvidt over 900 kroner totalt en vei, inkludert obligatoriske plassreservasjoner.

OSLO - SALZBURG Som i eksemplet over må du først komme deg til Gøteborg med en billett, fra Gøteborg til Salzburg kan du bestille en billett for bare 59.90 euro hos Deutsche Bahn: BESTILL HER HOS BAHN.DE Da bruker du Melkeruta over og tar ICE-tog fra Hamburg kl. 06.25 som er framme i Mühnchen kl. 12.38. Derfra går det et lokaltog, Meridian, kl 12.55 som er framme i Salzburg kl.14.42. Billettene legges ut 90 dager i forveien og jo tidligere du bestiller jo enklere er det å få billig billett. Med billigste buss fra Oslo til Gøteborg og tog videre er betaler du såvidt over 700 kroner totalt en vei, inkludert obligatoriske plassreservasjoner.

OSLO - INNSBRUCK Som i eksemplet over må du først komme deg til Gøteborg med en billett, fra Gøteborg til Innsbruck kan du bestille en billett for bare 69.90 euro hos Deutsche Bahn: BESTILL HER HOS BAHN.DE Da bruker du Melkeruta over og tar ICE-tog fra Hamburg kl. 06.25 som er framme i München kl. 12.38. Derfra går det et Eurocity-tog i retning Bologna kl 13.34 som er i Innsbruck kl 15.18. Billettene legges ut 90 dager i forveien og jo tidligere du bestiller jo enklere er det å få billig billett. Med billigste buss fra Oslo til Gøteborg og tog videre er betaler du såvidt over 800 kroner totalt en vei, inkludert obligatoriske plassreservasjoner.

BILLIG TOG TIL SVEITS

OSLO - BASEL/ZURICH/CHUR Som i eksemplet over må du først komme deg til Gøteborg med en billett, fra Gøteborg til Zurich, Basel eller Chur kan du bestille en billett for bare 89.90 euro hos Deutsche Bahn: BESTILL HER HOS BAHN.DE Da bruker du Melkeruta over og tar ICE-tog fra Hamburg kl. 06.01 som er i Basel SBB kl 12.56, Zürich kl 14.00 og i Chur kl 15.22. Det er et og samme tog fra Hamburg. Billettene legges ut 90 dager i forveien og jo tidligere du bestiller jo enklere er det å få billig billett. Med billigste buss fra Oslo til Gøteborg og tog videre er betaler du såvidt over 1000 kroner totalt en vei, inkludert obligatoriske plassreservasjoner.

OSLO - GENEVE Som i eksemplet over må du først komme deg til Gøteborg med en billett, fra Gøteborg til Geneve kan du bestille en billett for bare 99.90 euro hos Deutsche Bahn: BESTILL HER HOS BAHN.DE Da bruker du Melkeruta over og tar ICE-tog fra Hamburg kl. 06.01 som er i Basel SBB kl 12.56, derfra tar du IC-tog kl. 13.03 til Biel/Bienne, hvor du har et enkelt bytte til et IC-tog som er i Geneve kl 15.45. Billettene legges ut 90 dager i forveien og jo tidligere du bestiller jo enklere er det å få billig billett. Med billigste buss fra Oslo til Gøteborg og tog videre er betaler du såvidt over 1100 kroner totalt en vei, inkludert obligatoriske plassreservasjoner.

BILLIG TOG TIL NEDERLAND, BELGIA OG LUXEMBOURG

OSLO - AMSTERDAM (1) Som i eksemplet over må du først komme deg til Gøteborg med en billett, fra Gøteborg til Amsterdam kan du bestille en billett for bare 59.90 euro hos Deutsche Bahn: BESTILL HER HOS BAHN.DE Da bruker du Melkeruta over og tar ICE-tog fra Hamburg kl. 06.10 som er i Duisburg kl 09.05. Derfra går det et ICE-tog kl 09.27 som er på Amsterdam Centraal kl 11.28. Billettene legges ut 90 dager i forveien og jo tidligere du bestiller jo enklere er det å få billig billett. Med billigste buss fra Oslo til Gøteborg og tog videre er betaler du såvidt over 700 kroner totalt en vei, inkludert obligatoriske plassreservasjoner. Men det kan gjøres enda billigere, se nedenfor!

OSLO - AMSTERDAM (2) Som i eksemplet over må du først komme deg til Gøteborg med en billett, fra Gøteborg til Amsterdam kan du bestille en billett for bare 49.90 euro hos Deutsche Bahn: BESTILL HER HOS BAHN.DE Da bruker du Melkeruta over og tar IC/EC kl. 06.46 til Bremen kl. 07.41. Fra Bremen med IC kl 07.53 til Leer kl 09.14. Med buss fra Leer kl 09.30 til Groningen 10.25. IC-tog fra Groningen kl 10.48, som med et enkelt bytte er i Amsterdam kl 12.53. Billettene legges ut 90 dager i forveien og jo tidligere du bestiller jo enklere er det å få billig billett. Med billigste buss fra Oslo til Gøteborg og tog videre er betaler du såvidt over 600 kroner totalt en vei, inkludert obligatoriske plassreservasjoner. Dette er for ekstremt prisbevisste, se en enklere vei ovenfor!

OSLO - ROTTERDAM Som i eksemplene over må du først komme deg til Gøteborg med en billett, fra Gøteborg til Rotterdam kan du bestille en billett for bare 59.90 euro hos Deutsche Bahn: BESTILL HER HOS BAHN.DE Da bruker du Melkeruta over og tar ICE-tog fra Hamburg kl. 06.10 som er i Duisburg kl 09.05. Derfra går det et ICE-tog kl 09.27 som er i Utrecht kl. 11.01 og gir enkelt bytte til IC-tog som er i Rotterdam kl 11.55. Billettene legges ut 90 dager i forveien og jo tidligere du bestiller jo enklere er det å få billig billett. Med billigste buss fra Oslo til Gøteborg og tog videre er betaler du såvidt over 700 kroner totalt en vei, inkludert obligatoriske plassreservasjoner. Men det kan gjøres enda billigere, se nedenfor!

OSLO - BRUSSEL Som i eksemplene over må du først komme deg til Gøteborg med en billett, fra Gøteborg til Brüssel kan du bestille en billett for bare 59.90 euro hos Deutsche Bahn: BESTILL HER HOS BAHN.DE Da bruker du Melkeruta over og tar IC-tog fra Hamburg kl. 06.46 som er i Køln kl 10.50. Derfra går det et ICE-tog kl 11.43 som er i Brüssel Zuid kl 13.35. Billettene legges ut 90 dager i forveien og jo tidligere du bestiller jo enklere er det å få billig billett. Med billigste buss fra Oslo til Gøteborg og tog videre er betaler du såvidt over 700 kroner totalt en vei, inkludert obligatoriske plassreservasjoner.

OSLO - LUXEMBOURG Som i eksemplene over må du først komme deg til Gøteborg med en billett, fra Gøteborg til Luxembourg kan du bestille en billett for bare 59.90 euro hos Deutsche Bahn: BESTILL HER HOS BAHN.DE Da bruker du Melkeruta over og tar IC-tog fra Hamburg kl. 06.46 som er i Køblenz kl 11.46. Derfra går det et RE-tog kl 12.06 som er i Luxembourg kl. 14.25. Billettene legges ut 90 dager i forveien og jo tidligere du bestiller jo enklere er det å få billig billett. Med billigste buss fra Oslo til Gøteborg og tog videre er betaler du såvidt over 700 kroner totalt en vei, inkludert obligatoriske plassreservasjoner.

Viktig å vite

GJENNOMGÅENDE BILLETT: Du trenger to billetter, en fra Oslo til Gøteborg og en annen billett videre til din destinasjon. Derfor har vi satt opp to timer ventetid i Gøteborg. Kommer du mer enn to timer for sent er ikke billetten videre gyldig og du må kjøpe ny billett fra Gøteborg. Men, fra Gøteborg gjelder billetten hele veien til din sluttdestinasjon, så skulle det bli forsinkelser underveis ( noe det ofte gjør ) så har du billett videre og kan gå på neste tog. Innenfor Tyskland går det automatisk, men utenfor Tyskland bør du henvende deg til noen på stasjonen eller toget fordi det er mulig du må ha et stempel som fritar deg fra bindingene til et bestemt tog.

NATTAVGANG MED SITTEVOGNER: Nattavgangen fra København kl 23.00 til Hamburg har ingen sovevogner, liggevogner eller noe annet som ligner. Det er kun et vanlig tog med sitteplasser. Dette fungerer greit for noen og er helt forferdelig for andre. Husk at du ved å bruke dette toget faktisk sparer en hel natt overnatting i tillegg til at du kommer billig fram. Ta med deg en liten pute og husk noe å spise, det er ikke sikkert det er mat å få hele veien.

HVOR BRA ER TOGET/TOGENE: Vys tog fra Oslo til Gøteborg er et ordinært regiontog som du kjenner fra Norge. Mellom Gøteborg og København er det også et regiontog operert av Øresundståg. Heller ikke her er det servering ombord, så kjøp det du trenger. Toget fra København til Hamburg er presentert over. Fra Hamburg tar du tyske IC eller ICE-tog som er komfortable og har et serveringstilbud, ofte en bistro du må oppsøke, noen ganger trillevogn. Alle togene nevnt her skal ha wifi, men om det fungerer er en annen sak.

BILLIG TOG TIL ANDRE LAND:

Skal du til andre land blir det straks mer komplisert, men det er fullt mulig. Dette er mer ment som forslag til hvordan du kan få billige billetter. Husk at det er den samme melkeruta med avgang 13.01 fra Oslo S, men du må selv stå for Gøteborg - København H.

NORGE - POLEN: Her må du gjøre en vri, for Deutsche Bahn selger ikke billige billetter fra Sverige til Polen. Men kjøper du en billett hos SJ som kan bli så billig som 195 SEK mellom Gøteborg og København, så kan du få København til Warszawa for 49.90 euro hos Bahn.de. Da er vi nede i rundt 800 kroner en vei fra Norge til Polen, men med tre billetter. Billettene til Polen legges ut cirka 60 dager før avgang. Skal du til Krakow så kan du få den for 59, 90 euro hos Bahn.de fra København til Krakow, men da må du vente på et IC-tog som går 02.36 fra København H. Eller du kan i stedet kjøpe billett til Berlin som over og en ny billett til Krakow for 39.90 euro.

NORGE - TSJEKKIA Nok en gang selges det ikke gjennomgående bilige billetter fra Sverige, så du må komme deg til København. Men, fra København kan du ta den vanlige melkeruta, med et bytte i Hamburg til IC-tog kl 06.48. Dette er i Praha kl 13.26 og kan koster så lite som 39.90 fra København. Da er vi nede i 700 kroner en vei, med tre forskjellige billetter. Til Brno med det samme toget kan du få for 49.90 euro, Ostrava 57.90.

NORGE - SLOVAKIA Nok en gang ingen gjennomgående billetter fra Sverige, men du kan få det fra København til Bratislava for 59.90. Da tar du det samme toget som nevnt over kl 06.48 fra Hamburg til Bratislava kl 17.50

NORGE - UNGARN Det samme før nevnte toget går helt til Budapest, fra Hamburg H kl 06.48 og er framme på Keleti-stasjonen i Budapest kl 20.19. Du kan ikke få billige billetter fra Sverige, men fra København kan du få dette for 69.90 euro, med forsåvidt de samme togene som før nevnt.

NORGE - ITALIA Her kan du benytte Chiasso-trikset. Du kan bestille helt fra Gøteborg og komme deg til Sveits som nevnt over, men du setter inn Chiasso som endepunkt. Da kan du få billett fra Sverige til Chiasso for 99,90 euro. Du tar tog fra Hamburg kl 06.01 og bytter i Zürich til EC tog kl 15.10 til Milano Centrale. Fra Chiasso kan du få billett til 9.90 euro på TRENITALIA.COM På det samme toget, du kan altså sitte på toget men med ny billett fra Chiasso til Milano. Skal du spare enda mer penger kan du gå av toget og ta et lokaltog til Milano for 5.50 euro. Oslo til Milano kommer dermed ned i 1200 kroner.

NORGE - FRANKRIKE Her har vi to forslag. Det ene er å ta toget til Frankfurt, som over og bestille ICE til Paris, som går 12.58. Denne får du for 39.90 på BAHN.DE Eller du kan ta toget til Luxembourg, som over og bestille TGV (Oui) derfra til 38 euro på OUI (SNCF) . Det går en TGV/ICE til Marseille fra Frankfurt kl 13.58 som er framme kl 21.50 og prisen her er fra 49.90 euro.

NORGE - SPANIA Her begynner det å blitt litt vel langt for de aller fleste, men du kan få et tog fra Frankfurt til Barcelona for 109 euro via Paris der du går over på natt-tog til Toulouse, så TGV eller AVE til Barcelona. Du drar fra Frankfurt kl 16.58 og er framme i Barcelona 11.21. Men, det innebærer altså nok en natt på toget og 2 døgn reisetid. Billett fra Frankfurt til Barcelona finner du på: OUI (SNCF)

NORGE - ENGLAND Du kan gjerne ta Eurostar fra Brussel til London, du kan få billetter til 56 euro, men det er ofte dyrere, sjekk: EUROSTAR.COM. En annen mulighet er å ta ferje fra Hoek Van Holland ( Rotterdam ). Da må du altså først ta toget, som nevnt tidligere, fra Norge til Rotterdam. Det er framm 11.55, så må du du komme deg på egen hånd til ferjeleie, det bygges metro som snart åpner. Ferja går 14.15 og er framme i Harwich 19.45. Derfra går det et tog som er i London rundt kl. 22. Ferje og tog i England kan du få for 49.90 euro. Bestill på: STENALINE.NL

Alle priser er hentet ut fra de forskjellige kildene der vi har tatt utgangspunkt i reise i september 2019. Husk at priser og rutetider forandres og kan bli påvirket av arbeider og mange andre faktorer. Alltid dobbeltsjekk før du skal reise med de aktuelle operatørene.

HURTIGVALG: BILLIG TOG TIL: - TYSKLAND ØSTERRIKE SVEITS BENELUX ANDRE LAND VIKTIG INFO

Flere: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM

COVID-19

På grunn av korona-pandemien fraråder UD reiser til alle land inntil videre. I tillegg har mange land stengt sine grenser og enormt mange tog er innstilt.

TA TOGET I:

Om denne siden


Info: Veterantog i Norge - 2020