Togtur i Danmark: Aalborg - Struer - reisemedtog.no

Annonse


Togtur i Danmark: Aalborg - Struer

11.10.2021 - skrevet av: Kyrre Dahl - Flere innlegg: i ARKIVET

Danmark er et helt OK land for en togtur. Billig er det også! Det fikk jeg erfare på flere turer i september. Det er lite fjell, men mange småbyer, innsjøer og annet å se på. Og så er togtilbudet spennende i seg selv. Dette er litt om turen fra Aalborg til Struer via Langå og Viborg.


Langå stasjon

Denne turen startet på Aalborg stasjon, en elegant bygning i Danmarks fjerde største by. Pussig nok er det ikke noe betjent billettsalg her, men automater, apper og internett har tatt over det meste av billettsalget uansett. Det er en stor 7Eleven på stasjonen, der du sikkert kan kjøpe togbilletter også.


DSB intercity

Skal man sørover fra Aalborg så er det bare en linje og der kjører DSB Intercity-tog to ganger i timen. De har forskjellig stoppmønstre, LYN-toget stopper bare i Hobro og Randers før Århus, mens det vanlige Intercity-toget stopper på langt flere stasjoner og var det eneste alternativet for å komme til Langå, der jeg skulle bytte til Arrivas tog til Struer.


Innsiden av et Arriva-tog

Den første delen av turen gikk greit. Det er bare en time fra Aalborg til Langaa og selv om DSB bare tilbyr firesetere er det ikke så mye folk at det blir folk i alle fire setene. Skal du forbi Aarhus kan det fort lønne seg å kjøpe setereservering, men det virker som danskene har en avslappet holdning til det. Det satt noen i mitt sete når jeg gikk på toget, men det var tomt nesten overalt ellers.


Viborg stasjon

Utsikten fra togvinduet er helt grei, med en variasjon av skog, vann og byer. Men, det er ganske flatt i denne delen av Danmark og man lurer etter hvert på hvorfor det er så mange svinger på toglinja. Uansett DSB tok oss raskt og til tiden til Langå, der det var 20 minutter å vente. Langå stasjon har ingen betjening eller kiosk, men det har vært en viktig stasjon tidligere. Det kan man se på størrelsen og de mange bygningene rundt.


Utsikten fra togvinduet

Det toget jeg skulle på videre startet sin ferd i Aarhus, men jeg gikk altså på på Langaa stasjon, der toget faktisk skiftet kjøreretning. Etter det passerte vi et område av Danmark der det bare er enkeltspor og toget stopper på en rekke små stasjoner og holdeplasser. Utsikten er helt OK, her kommer man enda tettere inn på naturen, som varierer mellom landbruk og skog og ikke minst innsjøer. Men, det hele brytes av og til opp med en av de mange småbyene som passeres.


Den største byen på denne turen er Viborg, som helt klart fortjener mer enn en times pause i togturen. Stasjonen i Viborg er rimelig spesiell, med en bred vei mellom stasjonen og plattformen. Det er også flere andre tettsteder som sikkert kan være trivelige i denne delen av landet.


Utsikten fra togvinduet

Det går imponerende mange tog her. Mellom Aarhus og Viborg er det tog to ganger i timen i hver retning, mens et tog i timen fortsetter fra Viborg til Struer. Det er Arriva som står for togtilbudet, og det er disse som også kjører all lokaltogtrafikk på vestkysten av Jylland, med unntak av banen mellom Holstebro og Skjern og Thyborøn. Togsettene er relativt nye og komfortable. Det er som oftest bare to vogner men det var aldri noe problem med å finne sitteplass under denne togturen.


Utsikten fra togvinduet

Det aller beste på denne turen var prisen. Jeg fikk tak i en DSB Orange billett til bare 92 DKK, det er 120 norske kroner. Det er altså hele prisen for den tre timer lange turen fra Aalborg til Struer. Den billetten kan til og med refunderes inntil en halv time før avgang. Men, det forutsetter at du tar et bestemt tog, slik som lavpris-billetter i Norge. Billettene får du på dsb.dk (ekstern lenke)

 • Flere blogginnlegg: i BLOGGARKIVET - Mer om: Tog i Danmark

 • Alle bilder og videoer: Kyrre Dahl/reisemedtog.no - Følg denne siden på FACEBOOK eller INSTAGRAM

  Annonse


 • 

  TA TOGET I:

  Om denne siden


  Anbefalte togturer


  Veterantog i Norge


  
  SØK PÅ REISEMEDTOG.NO:

  SISTE NYTT: