Togtur i England - Norwich til Bristol via London - reisemedtog.noTogtur i England - Norwich til Bristol via London

02.03.2019 - skrevet av: Kyrre Dahl

Storbritannia er et spennende land å kjøre tog i, med flere forskjellige togselskaper. Skal du gjennom London får du også bilett til undergrunnen.

Denne turen startet på den gamle ærverdige Norwich stasjon, helt øst i England. Den første delen av turen gikk med Greater Anglia til London Liverpool Street. Dette er en rute som går to ganger i timen med komfortable togsett, selv om de begynner å dra på årene. Toget bruker i underkant av to timer fra Norwich til London.

Utsikten fra togvinduet denne dagen var bedrøvelig. Det var tett tåke halvparten av veien og ganske disig resten, så jeg fikk i stedet nyte at jeg satt på første klasse. Jeg reiser gjerne med første klasse i England, som ikke er så dyrt hvis man bestiller på forhånd. Jeg betalte 50 pund fra Norwich til Bristol, en tur på tilsammen 5 timer.

Når man reiser første klasse i England får man ikke bare god plass, man får gjerne noe å spise og drikke også. En snodighet med Greater Anglia var at trillevogna bare gikk opp og ned i andre klasse. Vi som satt i første klasse måtte selv gå til cafèen og be om servering. Det virket jo helt bakvendt på meg, selv om Cafevogna var like i nærheten.

Når man skal fra Norwich til Bristol så må man bytte tog i London. Denne gangen skulle jeg ikke bare bytte tog, men også togstasjon. Jeg måtte komme meg fra Liverpool Street-stasjonen som ligger øst i London til Paddington stasjon som ligger helt vest. Da er det jo greit å vite at turen med tuben, eller undergrunnen er inkludert i prisen. Det er bare å bruke den samme billetten i sperreportene på tbanen.

Det settes alltid av god tid slik at du ikke trenger å bekymre deg for et forsinket tbanetog. Det var 1 time og et kvarter mellom mitt første og mitt andre tog. Ettersom turen på undergrunnen bare tok 20 minutter hadde jeg veldig god tid til å se litt nærmere på Paddington, som er en stasjon verdt sitt eget blogginnlegg og det kommer senere. Men, sjekk utsikten fra vinduet på bildet over. Jepp, det er Paddington-bjørnen.

Vi kom oss avgårde fra Paddington helt i rute, og toget fra Norwich var også helt i rute. England er også plaget med mange togforsinkelser, men så er det også en enorm mengde avganger hver dag. Det baller seg gjerne på utover dagen og særlig i ettermiddagsrushet, men på denne turen var alt i rute. Dermed fikk jeg sjekket første klasse på de nye togsettene til GWR, Great Western Railway. Jeg må innrømme at det var litt nedtur.

Det er nesten snodig hvordan det nesten alltid er nedtur med nye tog i våre dager. Jeg hadde samme følelsen da Flirt-togene kom til Norge. Det føles som en nedgradering, selv om togene er nye. På første klasse med GWR var setene relativt ukomfortable og det føltes litt småtrangt, selv om det bare var 3 seter i bredden. På den annen side ble jeg servert både mat og drikke på plassen, inkludert i prisen, selvsagt.

Etter en sånn tur kan man jo spørre om det egentlig er noe vits i å kjøpe billett på første klasse. Jeg vil si det kommer an på. Denne gangen ville en standard billett kostet 30 pund og da er ikke 50 pund så verst for en fem timers tur. Litt senere hadde jeg samme valget mellom Bristol og Birmingham. Det er bare en drøy time og da betale 20 pund ekstra for første klasse synes jeg var i overkant. På den annen side er det nesten alltid litt roligere i første klasse, så vil du jobbe i fred og ro så har faktisk første klasse litt verdi.

Flere blogginnlegg: i BLOGGARKIVET - Alle bilder: Kyrre Dahl / Reisemedtog.no

TA TOGET I:

Informasjon: Om denne siden


Anbefalt: Tips, Interrail 2019!