En magisk forandring for London Bridge Station - reisemedtog.noEn magisk forandring for London Bridge Station

- 11.10.2019 - skrevet av: Kyrre Dahl - Flere innlegg: i ARKIVET

For noen år siden var London Bridge en av de travleste og mest slitsomme hovedstasjonene i London. Etter flere år med oppgraderinger er den blitt nærmest magisk forandret med god plass og en estetisk fornøyelse.


London Bridge station

Arbeidene med London Bridge har pågått i så mange år at jeg knapt nok husker hvordan den så ut før. Men, det jeg husker er at det var trangt om plassen og at det var mørkt og vanskelig å finne fram. Blant annet klarte jeg aldri helt å forstå hvor inngangen var, noe som forsåvidt er en utfordring på flere stasjoner i London.


Sjekk den avgangsoversikten!

London Bridge Station ligger sør for Themsen, like ved sin berømte navnebror, London Bridge. Dette er en av to hovedstasjoner for tog som skal sørøst i England og det er enorme mengder med folk som pendler til London fra dette området. London Bridge er noe så spesiellt som både en terminal-stasjon og en gjennomgående stasjon. Mange tog fortsetter til Charing Cross, som ligger like ved Trafalger Square, eller til Cannon Street i City. Men det er forbindelsen til Thameslink som førte til at den gamle stasjonen ble altfor liten.


På utsiden

Thameslink er en forbindelse over Themsen mellom stasjoner sør i London og stasjoner nord i London. En slags Crossrail som ble påbegynt lenge før man snakket om Crossrail. Den fungerer som en metro med avganger med få minutters mellomrom og så fordeler togene seg i forskjellige retninger på hver side. Dette er først blitt mulig gjennom en omfattende restrukturering av plattformene på London Bridge og samtidig lagde man det som må beskrives som en helt ny stasjonsbygning.


På utsiden

Et hovedproblem i London er dårlig plass, men på London Bridge hadde man egentlig bøttevis med plass som ikke ble utnyttet. Togene fra alle retninger kommer nemlig inn på viadukter, men plassen under togene ble ikke så godt utnyttet. Det har man virkelig gjort noe med nå og dermed fått en togstasjon i to etasjer. Særlig i kjelleren er det satt av mye plass til cafèer og butikker, mens det nødvendigvis er plattformene som tar opp mesteparten av plassen i andre etasje.


Nye butikker i underetasjen

Likevel er det satt av masse plass til folk. Som nevnt før er rushtiden svært travel på London Bridge så det er viktig å ha brede ganger. Det har man fått til, i så stor grad at stasjonen nesten virker forlatt på en lørdag formiddag når disse bildene er tatt. Du får bare tro meg på at det ser helt annerledes ut i rushtiden på en hverdag. Selvsagt er det også alle de fasilitetene man forventer, som et ordentlig billettkontor. Det er selvsagt sperreporter, men det er mange av dem, så det er sjelden kø.


Et ordentlig billettkontor

Det er ikke bare på innsiden stasjonen har fått en ansiktsløftning. Også utenpå fremstår den som elegant, til tross for de mange plassbegrensningene. En stor forandring er at det nå er langt flere innganger, som gjør at folk sprer seg i mange flere retninger. Samtidig er det enklere å finne frem. Det merker man særlig når man kommer med tbanen, som mange gjør for å bytte til tog. Jeg husker en gang jeg kom hit med tbanen og endte ute på gata uten å helt skjønne hvordan jeg skulle komme inn på togstasjonen. Det er det slutt på nå.


London Bridge station

Det er så mange tog som går til og fra London Bridge at det blir håpløst å nevne alle i en slik oversikt. I rushtiden går det tog oftere enn en gang i minuttet! Noen av de viktigste forbindelse for deg som er tilreisende er tog til Gatwick Airport og Brighton. Disse kommer i tillegg til de som går London Victoria. Herfra går det også tog til byer som Ramsgate, Dover, Hastings og Canterbury for å nevne noen. Nå er det slik at disse togene bruker de gammel tradisjonelle linjene, det går raskere tog til disse byene fra St. Pancras, via høyhastighets-sporet som også Eurostar bruker.


Tog fra South Eastern på London Bridge station

I tillegg til en rekke lokale destinasjoner i Sørøst-London og Sørøst-England går det nå også en rekke tog til byer nord for London, via før nevnte Thameslink. Herfra kan man nå ta tog til f.eks Cambridge, Luton og Luton Airport, Peterborough og Bedford for å nevne noen. Alle tog som skal til og fra Charing Cross stopper nå på London Bridge, og også på Waterloo East, som er rett over gata for den mer kjente Waterloo Station. Under togstasjonen er det tbane i alle retninger, med Northern Line og Jubilee Line. Den store skyskraperen over stasjonen er The Shard.

OVERNATTING: HOTELLER OG LEILIGHETER SØR FOR THEMSEN via Booking.com.

Mer om: tog i Storbritannia - Flere blogginnlegg: i BLOGGARKIVET
Alle bilder og videoer: Kyrre Dahl/reisemedtog.no - Følg denne siden på FACEBOOK eller INSTAGRAMSISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:COVID-19

På grunn av korona-pandemien fraråder UD reiser til alle land inntil videre. I tillegg har mange land stengt sine grenser og enormt mange tog er innstilt.

TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalt: Tips for Interrail 2019!


Info: Hvordan ta tog til Utlandet


ERDETMULIG.NO: