Få dager til Skinnelangsfestivalen 2019 - reisemedtog.noFå dager til Skinnelangsfestivalen 2019

09.06.2019 - skrevet av: Kyrre Dahl

Da er det bare få dager igjen til den tredje utgaven av Skinnelangsfestivalen på Lier stasjon, med vandring, foredrag og musikk om tog!


Lier stasjon i 2018 FOTO: Kyrre Dahl

Skinnelangsfestivalen er en relativ fersk festival for toginteresserte, som i år arrangeres for tredje gang. I år er festivalen litt tidligere enn i fjor og lørdag 15. juni er datoen. Stedet er gamle Lier stasjon og mye foregår på Toget pub. Arrangementer er gratis og støttes av Lier kommune.

Festivalen starter også i år med en vandring fra Spikkestad stasjon til Toget Pub i Lierbyen. Turen starter kl. 15 og tar rundt to timer og følger traséen til Gamle Drammenbanen. Denne strekningen er i dag omgjort til turvei i idylliske omgivelser. Guide på turen er Erlend Garåsen, som står bak nettsiden og prosjektet Skinnelangs

På gamle Lier stasjon blir det filmfremvisning av Lierbanen med foredrag av lokalhistoriker Knut A. Andersen. Kyrre Dahl, som driver bloggen reisemedtog.no, vil holde foredrag om sine reiser i Europa.

Kvelden avsluttes med konsert ut i de små timer av det legendariske Lier-bandet Rock’n Roll Cowboys, med blant andre Kjetil Gulsrud Olsen og Tom Børre Dokka. Som oppvarming spiller Signälfeil, et band som kun spiller togrelatert musikk.

Den observante leser har sikkert da fått med seg at undertegnede skal være med. Jeg har blitt om å dele mine erfaringer etter å ha tilbragt de siste 12 årene mer eller mindre på skinner gjennom Europa. Det blir bilder og mange gode tips og litt for de som er veldig interessert i tog, men nøyaktig hva får du bare vite om du blir med på Skinnelangsfestivalen. Vi sees!

Les mer på: Facebook-siden for arrangementet

Mer om: TOG I NORGE Flere: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOKCOVID-19

På grunn av korona-pandemien fraråder UD reiser til alle land inntil videre. I tillegg har mange land stengt sine grenser og enormt mange tog er innstilt.

TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalt: Tips for Interrail 2019!


Info: Hvordan ta tog til Utlandet