Storbritannia fortsetter med InterrailStorbritannia fortsetter med Interrail

- Skrevet 08.08.2019 av Kyrre Dahl

I går kom det en dramatisk melding om at Storbritannia trekker seg ut av både Interrail og Eurail-samarbeidet fra 2020. I dag kom kontrabeskjeden, Storbritannia fortsetter likevel.


Britisk tog - Foto: Kyrre Dahl

Nyheten slo ned som en bombe i går. Angivelig på grunn av uenigheter var de britiske togselskapene, gjennom sin bransjeorganisasjon Rail Delivery Group, klare til å kutte samarbeidet om Interrail og Eurail fra 2020. Det ville i så tilfelle bety at interrail-billetten ikke lenger var gyldig på britiske togskinner.

Nyheten ble møtt med vantro og store protester og allerede i dag tidlig kom det melding om nye samtaler. I ettermiddag kunne Rail Delivery Group opplyse at partene har kommet til enighet: - We are pleased to be able to tell passengers that we have reached agreement and will be remaining part of both the Interrail and Eurail passes.", skriver RDG på Twitter.

Det er litt sprikende forklaringer når det gjelder bakgrunnen for konflikten, men ifølge noen kilder skal uenigheten ha vært innom en sammenslåing av Eurail og Interrail og dette ville få konsekvenser for Britrail, som er britenes eget system. Det skal ikke ha hatt noe å gjøre med Brexit, som mange trodde.

Uansett ser det ut som det ikke er noe grunn til å fortvile. Interrail fortsetter som før og det samme gjør Eurail. Interrail gir deg muligheten til å kjøpe en billett som gjelder tog i alle land i Europa, på de fleste togselskaper og kjøre så mye du vil. Eurail er i all hovedsak det samme, men for folk som ikke bor i Europa. Britrail er en billett som de britiske togselskapene tilbyr i Storbritannia, der du kan kjøre så mye tog du vil.

LES MER OM: INTERRAIL - Eller les flere: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM 
 

COVID-19

På grunn av korona-pandemien fraråder UD reiser til alle land inntil videre. I tillegg har mange land stengt sine grenser og enormt mange tog er innstilt.

TA TOGET I:

Om denne siden


Info: Veterantog i Norge - 2020