Langt bedre tilbud mellom Oslo og GøteborgLangt bedre tilbud mellom Oslo og Gøteborg

- Skrevet 11.09.2019 av Kyrre Dahl

Fra desember blir det flere avganger til Sverige med Vy og neste år skal også SJ kjøre tog mellom Oslo og Gøteborg. Nå varsles det også direkte tog helt til København.


SJ, X2000 - Foto: Kyrre Dahl

Ryktene har versert en stund, men nå er det bekreftet. Det blir en markant bedring av togtilbudet mellom Oslo og Gøteborg, noe mange som reiser med tog til Utlandet lenge har etterspurt. I sommer var det bare tre daglige avganger hver vei og flere tog ble kjapt fulle av Interrail-reisende.

Allerede fra desember blir det noe bedre, ved at VY utvider til fire avganger daglig. Rutetabellen er ikke helt fastlagt, men planen er faste fire timers intervaller, rundt klokka 06, 10, 14 og 18. Det betyr at det første toget går litt tidligere enn i dag. Også i helgene blir det flere avganger enn i dag.

– Vi hadde god trafikk på denne strekningen i ferieukene i sommer, og vi ser at det er et stort ønske om å bruke toget. Det er en god og miljøvennlig måte å reise på. Folk ønsker seg bedre forbindelser videre ut i Europa. Det legger vi til rette for fra desember, sier kommunikasjonssjef Gina Scholz i Vy til NRK.

Vy lover også at de fleste avgangene skal bli raskere, ned mot 3 timer og 40 minutter mellom Norges største by og Sveriges nest største by. I dag er det bare en avgang som går så fort, mens en avgang tar hele fire timer på denne strekningen.

Ikke nok med at Vy utvider, nå kommer også SJ som etter hvert vil kjøre helt til København. Fra august neste år vil SJ kjøre en daglig avgang hver vei mellom Gøteborg og Oslo. Det toget vil gå fra Gøteborg ved 09-tiden og tilbake fra Oslo på ettermiddagen.

– Vi begynner med én avgang hver vei om dagen. Men om det faller i smak, håper vi naturligvis at vi kan kjøre flere avganger, sier Dan Olofsson, sjef for anbudstrafikk i SJ, til NRK. - – Ambisjonen vår er jo om noen år å kjøre uten togbytte hele veien mellom København og Oslo, sier Olofsson.

Kilde: NRK - LES FLERE: TOGNYHETER

Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM 
 

COVID-19

På grunn av korona-pandemien fraråder UD reiser til alle land inntil videre. I tillegg har mange land stengt sine grenser og enormt mange tog er innstilt.

TA TOGET I:

Om denne siden


Info: Veterantog i Norge - 2020