KLM erstatter fly med tog til BrüsselKLM erstatter fly med tog til Brüssel

- Skrevet 17.09.2019 av Kyrre Dahl

KLM Royal Dutch Airlines vil neste år erstatte en av sine daglige flygninger mellom Amsterdam og Brüssel med tog. De planlegger også å utvide prosjektet dersom det er vellykket.


Et fly fra KLM på flyplassen i Amsterdam- Foto: Kyrre Dahl

En togtur mellom Amsterdam og Brüssel tar i underkant av to timer og det går mange høyhastighetstog på strekningen. Til tross for dette har KLM fem daglige flygninger mellom Amsterdam og Brüssel, i hovedsak for å gi reisende som kommer langveisfra en forbindelse videre til Belgia. Nå vil KLM erstatte disse korte flyturene med tog.

Fra mars 2020 vil en av de fem flyturene bli erstattet med Thalys, et høyhastighetstog som går mellom Amsterdam Centraal og Paris via Brüssel, og som allerede stopper i kjelleren på Schiphol flyplass. KLM vil ha reserverte plasser for sine reisende på Thalys-toget mellom Amsterdam Airport og Brüssel, melder Railway Gazette. Det er en togtur på drøyt 90 minutter

Ikke nok med det, dette er ment som et første steg i retning av å redusere antall flygninger mellom de to hovedstedene. Bakgrunnen for dette er at KLM ønsker å bli mer miljøvennlig, men også fordi man da kan få plass til flere interkontinentale flygninger på Schiphol, som er en av Europas travleste flyplasser.

KLM sier i en pressemelding at de er for å erstatte kortdistanse flyginger med jernbane når togene kan konkurrere på tid, fart, punktlighet og komfort. Da regner de også inn tiden det tar å komme til flyplassen, innsjekking og sikkerhetskontroller.

Kilde: Railway Gazette - LES FLERE: TOGNYHETER

Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM 
 

COVID-19

På grunn av korona-pandemien fraråder UD reiser til alle land inntil videre. I tillegg har mange land stengt sine grenser og enormt mange tog er innstilt.

TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalt: Tips for Interrail 2019!


Info: Hvordan ta tog til Utlandet