SJ forbedrer forbindelsen til kontinentetSJ forbedrer forbindelsen til kontinentet

- Skrevet 02.10.2019 av Kyrre Dahl

Det statlige svenske selskapet SJ satser på flere tog mellom storbyene og er spesiellt opptatt av bedre forbindelser nedover i Europa.


Sj på Øresundsbroen - Foto: Stefan Nilsson / SJ

SJ rapporterer om en solid økning i første halvår. Antall togpassasjerer økte med 10 % sammenlignet med samme periode i fjor. Det har fått SJ til å satse og nå har de fått sin togplan for 2020 godkjent av Trafikverket.

- Efterfrågan på fjärrtågsresor fortsätter att öka, både inom landet och till kontinenten. För att möta den allt högre efterfrågan tillför vi linjerna Stockholm-Malmö/Stockholm-Göteborg över 10 000 nya platser per vecka och satsar på bättre anslutningar för Köpenhamn, sier Madeleine Raukas, visedirektør i SJ.

Det vil bli satt opp et natttog fra Stockholm fra 23-tiden som vil ha forbindelse med Öresundståg i Lund slik at man rekker morgentoget mellom København og Hamburg. Da er man fremme i Hamburg ved 12-tiden. Den andre veien blir det også forbindelse med Öresundståg mellom København og Malmø, til et natt-tog som er i Stockholm ved 6-tiden på morgenen.

Mellom Stockholm og Malmø varsler SJ 5000 flere seter i uka fra 2020. I tillegg til X2000 vil det også bli nye Intercity-avganger som stopper på flere stasjoner. Noen av dem vil gå innom byer som Nyköping og Helsingborg og skaper dermed helt nye reisemuligheter. Mellom Stockholm og Gøteborg skal det settes inn flere nye avganger, noen av dem non stop.

SJ varsler også lokale forbedringer i Dalarna, blant annet innføres timesavganger mellom Mora og Borlänge fra august. Bergslagspendeln skal få bedre forbindelse i Västerås ved at ventetiden går ned fra opp mot 40 minutter til 10-15 minutter, går det fram av en pressemelding. I 2020 vil man benytte dobbeltdekker på denne strekningen.

Kilde: SJ - LES FLERE: TOGNYHETER

Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM 
 

COVID-19

På grunn av korona-pandemien fraråder UD reiser til alle land inntil videre. I tillegg har mange land stengt sine grenser og enormt mange tog er innstilt.

TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalt: Tips for Interrail 2019!


Info: Hvordan ta tog til Utlandet