Nye rutetider i Europa fra 15. desemberNye rutetider i Europa fra 15. desember

- Skrevet 22.10.2019 av Kyrre Dahl

Midten av desember varsler den årlige forandringen på rutetider i Europa. Her er noen av forandringene som skjer i 2019, eller 2020-tidene som de kalles.


DB IC dobbeldekker Foto: Kyrre Dahl, reisemedtog.no

Først starter vi her hjemme, for Vy øker antall avganger på strekningen Oslo til Gøteborg fra 3 til 4 på hverdager, samt 3 på lørdager og søndager. De vil gå med firetimers intervall fra begge byer rundt kl. 06, 10, 14 og 18. Litt andre tider i helgene.

Videre innstilles togferjen mellom Rødby Havn i Danmark og Puttgarden i Tyskland for godt, i påvente av bygging av Fehrmarn-forbindelsen. Det er fortsatt mulig å ta tog på begge sider og så gå ombord på ferja, men toget vil ikke lenger kjøres ombord.

I stedet vil DSB kjøre tog mellom København og Hamburg via Jylland. Det er snakk om tre daglige avganger fra 15. desember. Merk at disse går non stop fra Padborg til Hamburg, dette toget stopper altså ikke i Flensburg. Det er flere forbindelser med togene som går mellom Aarhus og Hamburg.

I Tyskland setter DB inn en ny Intercity-rute mellom Rostock, Berlin og Dresden. Denne vil gå annenhver time, men ikke alle tog går fra 15. desember. Når alt er på plass vil det bety en dobling av antall tog mellom Dresden og Berlin, for togene mellom Berlin og Praha går også den veien.

DB varsler også flere ICE-tog mellom Berlin og München via Erfurt og også flere tog mellom Berlin og Frankfurt via Braunschweig. Det skal bli nye non stop og flere konvensjonelle IC-tog mellom Hamburg og Rhine-Ruhr-området.

I Polen er man ferdig med arbeider mellom Katowice og Krakow og Intercity-trafikken mellom de to store byene vil komme i gang igjen. Her er ikke tabellen helt ferdig, men det skal være snakk om 8 avganger med ekspresstog daglig som skal bruke under halvannen time.

I Spania har ADIF startet testingen av den nye høyhastighets-strekningen mellom Tarragona og Vandellos. Denne nye linja er 64 kilometer lang og erstatter et enkeltspor gjennom Tarragona som er en flaskehals for hurtigtogene mellom Barcelona og Valencia. De vil gå en halv time raskere nå den nye strekningen tas i bruk. Nøyaktig når det er, er vi litt usikker på. Spanjolene har en tendens til å plutselig åpne nye toglinjer uten forvarsel.

Dette er bare et lite utvalg av de nye togtidene i Europa. Det er selvsagt alt for mange detaljer til å presentere dem her, men er det noen viktige vi har hoppet over så ta kontakt med oss.

Kilde: Diverse - LES FLERE: TOGNYHETER

Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM 
 

COVID-19

På grunn av korona-pandemien fraråder UD reiser til alle land inntil videre. I tillegg har mange land stengt sine grenser og enormt mange tog er innstilt.

TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalt: Tips for Interrail 2019!


Info: Hvordan ta tog til Utlandet