Setter opp juletog til Hadeland GlassverkSetter opp juletog til Hadeland Glassverk

- Skrevet 27.11.2019 av Kyrre Dahl

I nært samarbeid med Vy Gjøvikbanen presenterer Visit Innlandet «Juletoget» til Hadeland Glassverk tre helger før jul.


Mette Stenersen og Vivian Arnesen

- Hadeland Glassverk, Jevnaker kommune og Lunner kommune, har alle hatt et sterkt ønske om å gi flere mulighet for å komme seg til Jevnaker på en bærekraftig, stemningsfull og god måte, sier Mette Stenersen i Visit Innlandet.

Per i dag kjøres det kun godstog på linjen mellom Roa og Jevnaker – nå blir det også passasjertrafikk tre helger før jul. Reiseruten til Juletoget er skreddersydd for anledningen slik at det er mulig å ta toget hele veien til Jevnaker.

Vy Gjøvikbanen og personalleder Vivian Arnesen så muligheten for - i samarbeid med Visit Innlandet – å få satt opp juletog for å frakte passasjerer fra Oslo og Gjøvik med «Juletoget». - Dette gleder vi oss til og pynter til og med togene ekstra slik at julestemningen begynner allerede når du ser toget kjøre inn på perrongen, sier Arnesen.

- Det ligger mye arbeid bak da det ikke har vært passasjertrafikk på ruta siden 1990. Sammen med bidrag fra blant andre Statens Jernbanetilsyn og BaneNor er rute-oppsett, billettsalg, samt praktisk, teknisk og sikkerhetsmessig gjennomføring på plass, forteller Arnesen.

Hadeland Glassverk er en av Norges største helårs-åpne opplevelsesbedrifter og turistattraksjoner, og beregner fra åpning av julesesongens «Lysfest» den 2. november frem til 23. desember besøkstall på over 100.000. Totalt besøker ca. 500.000 Hadeland Glassverk hvert år.

Juletoget kjører èn tur til Jevnaker lørdag og èn tur på søndag følgende dager: Lørdag 30. november, søndag 1. desember, lørdag 7. desember, søndag 8. desember, lørdag 14. desember og søndag 15. desember.

 • Reisen fra Oslo til Jevnaker: Fra Oslo kl. 09.42 – Roa Stasjon – bytt tog her til «Juletoget» – Jevnaker Stasjon kl. 11.18.
 • Reisen fra Jevnaker til Oslo: Til Oslo: Jevnaker Stasjon kl. 16.30 med «Juletoget» til Roa Stasjon - bytt tog her til vanlig rutetog, tilbake til Oslo S kl. 18.50.
 • Reisen fra Gjøvik til Jevnaker: Fra Gjøvik kl. 09.32 – Roa Stasjon - bytt tog her til «Juletoget» – Jevnaker Stasjon kl. 11.18
 • Reisen fra Jevnaker til Gjøvik: Jevnaker Stasjon kl. 16.30 med «Juletoget» til Roa Stasjon – bytt tog her til vanlig rutetog, tilbake til Gjøvik Stasjon kl. 18.11.
 • Billetter kan kjøpes i Vy-appen og på vy.no.

  Kilde: Visit Innlandet - LES FLERE: TOGNYHETER

  Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM

  

  

 • 

  COVID-19

  På grunn av korona-pandemien har UD sendt ut reiseråd der de anbefaler å ikke reise til enkelte land. Disse rådene forandrer seg raskt. I tillegg er det mange tog som ikke går.

  TA TOGET I:

  Om denne siden


  Info: Veterantog i Norge - 2020