Forsinket tog er bedre enn forsinket flyForsinket tog er bedre enn forsinket fly

- Skrevet 03.12.2019 av Martin Johnsen

Det snakkes mye om forsinkede tog, men det er da enda verre å oppleve et forsinket fly?


Hamburg Airport FOTO: Kyrre Dahl

Det skrives gjerne side opp og side ned i media når det forsinkelser på tog. Og det er ikke helt uten grunn, for det har vært mye signalfeil i Oslo-området som til tider har lammet trafikken til og fra hovedstaden.

Et hovedproblem for togtrafikken når det gjelder forsinkelser er den begrensede kapasiteten i Oslo-tunnelen, som fører til at togene må kjøre i kø. Det er heller ingen fornuftige måter for togene å kjøre rundt Oslo. Og det virker som det blir stadig verre, i hvertfall er passasjerene mer misfornøyd: Reisemedtog.no - Passasjerene er mer misfornøyd med Vy .

Legger man også til at veldig mange av passasjerene skal til og fra Oslo og at svært mange tog kjører gjennom hovedstaden så forstår man fort at det kan bli problemer hvis det oppstår en teknisk feil. Eller det kan være været.

Nå har togene til VY, tidligere NSB, en egen refusjons-ordning dersom du skulle bli forsinket. Da kan du søke om å få penger tilbake på billetten eller refusjon for utgifter til taxi eller opphold på hotell, dersom det blir store forsinkelser.

Denne ordningen kan du selv lese mer om på Vy - Erstatning og prisavslag.


Vy-tog Foto: VY

Fullt så enkelt er det ikke hvis du tar fly og forsinkelser med fly kan fort være mye verre enn med tog. Ja, trolig blir det flere enkeltpersoner rammet av togtrøbbel, men dersom et fly blir forsinket eller innstilt kan det gå timesvis eller dagesvis å komme seg dit man skal.

Ingenting er verre enn å møte om med hele familien og få beskjed på flyplassen om at du må vente. Du og ungene må kanskje sitte i timesvis og vente og i verste tilfelle bli sendt på hotell og komme tilbake dagen etter og vente litt til. I noen tilfeller flere dager.

Da er det kjekt å vite at det er noen som kan hjelpe deg ved forsinket fly. Selskapet Airhelp.com har spesialisert seg nettopp på å hjelpe passasjerer som opplever frustrerende og lange forsinkelser.

Du kan selvsagt klage selv til flyselskapet og be om erstatning, men det kan være vanskelig å forstå hvordan det skal gjøres og i tillegg er det mange flyselskaper som gjør seg vanskelige og nekter å utbetale penger selv om du har krav på det. Noen selskaper er visstnok så frekke, ifølge ryktene, at de prøver seg med et nei og håper at du ikke går videre med saken.

Da er det for de fleste bedre å overlate dette til de profesjonelle. Airhelp.com kjenner alle reglene og har et godt nettverk av advokater i mange land, som er nettopp spesialister på passasjer-rettigheter. Du har ingenting å tape på å prøve deg med et krav, for Airhelp tar ikke noe betalt dersom ditt krav ikke går gjennom.

Se mer på hjemmesiden: airhelp.com

- LES FLERE: TOGNYHETER

Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM 
 

COVID-19

På grunn av korona-pandemien har UD sendt ut reiseråd der de anbefaler å ikke reise til enkelte land. Disse rådene forandrer seg raskt. I tillegg er det mange tog som ikke går.

TA TOGET I:

Om denne siden


Info: Veterantog i Norge - 2020