Raskere tog mellom Valencia og BarcelonaRaskere tog mellom Valencia og Barcelona

- Skrevet 20.01.2020 av Kyrre Dahl

En ny høyhastighets-strekning på 46,5 kilometer er tatt i bruk utenfor Tarragona i Spania. Dermed går togene mellom Barcelona og Valencia opp mot 40 minutter fortere.


Den nye strekningen FOTO: Adif

Dette er en av de første delene av Middelhavs-korridoren "Mediterranean Corridor", som tas i bruk og erstatter en svingete og enkeltsporet del av forbindelsen fra Barcelona og sørover langs Middelhavet. Når hele korridoren står ferdig skal det gå hurtigtog mellom Barcelona og Algeciras helt sør i Spania. Når det skjer er imidlertid helt i det blå.

Foreløpig vil hurtigtogene kjøre gjennom den nye stasjonen Camp de Tarragona før de svinger av sørover og må gjennom maskin som flytter hjulene på toget utover før de fortsetter på den gamle strekningen ved Vandellos. Det er nemlig slik at de nye hurtigtogene kjører med standard 1435 mm sporvidde mens de gamle sporene i Spania er på 1668 mm.

Nå er resten av strekningen mellom Vandellos og Valencia i relativt god stand og hurtigtogene vil nå kunne kjøre mellom Spanias nest største by og landets tredje største by på drøyt 2 timer og 30 minutter. En forbedring på 30 til 40 minutter fra tidligere. En ulempe er at den relativt store byen Tarragona mister noen av sine forbindelser med Valencia, men flere Talgo-tog daglig vil fortsatt bruke den gamle strekningen gjennom Tarragona.

Mellom Camp de Tarragona og Barcelona vil hurtigtogene bruke deler av høyhastighets-strekningen som forbinder Madrid med Barcelona, noe som frigir kapasitet på den sterkt belastede toglinja mellom Barcelona og Tarragona med hyppige avganger med Cercanias og Media Distancia-tog. Det er også lagt opp til flere triangelspor som gjør at godstog kan komme seg inn til havna i Tarragona og i fremtiden vil hurtigtog fra Madrid kunne komme seg inn til Tarragona by.

Kilde: Railway Gazette - LES FLERE: TOGNYHETER

Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM 
 

COVID-19

På grunn av korona-pandemien har UD sendt ut reiseråd der de anbefaler å ikke reise til enkelte land. Disse rådene forandrer seg raskt. I tillegg er det mange tog som ikke går.

TA TOGET I:

Om denne siden


Info: Veterantog i Norge - 2020