Vy overtar togene mellom Narvik og SverigeVy overtar togene mellom Narvik og Sverige

- Skrevet 10.02.2020 av Kyrre Dahl

Det svenske Trafikverket har bestemt at Vy tåg AB får oppdraget med å kjøre natttog mellom Narvik og Stockholm fram til 2024.


Vy tog FOTO: Vy

Samtidig som Vy fikk kontrakten for Stockholm - Narvik fikk SJ AB oppdraget med å kjøre natttog mellom Stockholm og Duved. Selv om den ligger i Norge, er det svenskene som har ansvaret for persontogtrafikken mellom Narvik og riksgrensen.

− Nattågstrafiken är viktig för tillgängligheten, och vi är nöjda med att vi nu har säkrat trafiken för de kommande fyra åren, sier Anna Fällbom, enhetssjef på Trafikverket i en pressemelding.

Nattogene til Øvre Norrland har to daglige avganger mellom Stockholm och Narvik i hver retning. Den nye trafikkperioden innledes 13 december 2020 og varer til 14 desember 2024. Dette kan forlenges med inntil to år.

Vy tåg AB, tidligere Tågkompaniet, er et svenskt selskap som er en del av den norske Vy-gruppen, som eies av den norske Staten gjennom Samferdselsdepartementet. Vy vil leie materiell fra Trafikverket.

Kilde: Trafikverket - LES FLERE: TOGNYHETER

Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM 
 

COVID-19

På grunn av korona-pandemien har UD sendt ut reiseråd der de anbefaler å ikke reise til enkelte land. Disse rådene forandrer seg raskt. I tillegg er det mange tog som ikke går.

TA TOGET I:

Om denne siden


Info: Veterantog i Norge - 2020