Stockholms-togene gjenoppstår i desember

Annonse


Stockholms-togene gjenoppstår i desember

- Skrevet 06.10.2021 av Kyrre Dahl

SJ (Sverige) varsler at de vil starte opp igjen togtrafikken mellom Oslo og Stockholm fra 12. desember. Det er klart etter at det i dag ble åpnet for togtrafikk over grensen igjen.


SJ-tog i høstfarger - Foto: SJ (Sverige)

Helt siden mars i fjor har det ikke gått persontog over grensen på grunn av korona-restriksjoner og innreiseregler. Først nå i dag, 6. oktober, er det igjen fritt fram for persontogtrafikk uten behov for ekstra tiltak på grenseovergangene.

Det er opp til de enkelte aktørene når de vil gjenoppta trafikken over grensen og SJ ( Sverige ) er først ute, nyhetsmessig, med en dato for oppstart. Det blir igjen tog mellom Oslo og Stockholm via Karlstad fra 12. desember. Det bekrefter SJ.

- Vi är väldigt glada att persontågstrafiken över gränsen mellan Norge och Sverige öppnar upp. Våra resenärer har stått utan ett klimatsmart resealternativ och det är fantastiskt att vi sätter igång trafiken igen, sier Martin Drakenberg, affärschef på SJ.

Det blir to avganger daglig hver vei fra Oslo til Stockholm, slik det også var før pandemien. Billettene er i dag lagt ut for salg på sj.se.

- SJ har under en längre period varit förberett på att återstarta trafiken till Norge. Dock har det rått en stor osäkerhet kring om eller när trafiken skulle få norska myndigheters tillstånd att återupptas, och SJ behöver nu vidta vissa förberedelser för att återigen kunna trafikera sträckan, skriver SJ i en pressemelding.

Det er ikke kjent når togtrafikken blir gjenopptatt på de tre andre grenseovergangene, men det er ventet at aktørene vil offentliggjøre en oppstartsdato i løpet av kort tid.

Mens Vy Norge kjørte Oslo - Gøteborg på kommersiell basis og det er Vy Tåg AB som kjører togene til Narvik har SJ Nord en forpliktelse til å gjenoppstarte Trondheim - Storlien innen 20. oktober, får reisemedtog.no opplyst hos SJ Nord.

Kilde: SJ.se - LES FLERE: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM

Annonse


SISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

Annonse
TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalte togturer


Veterantog i NorgeSØK PÅ REISEMEDTOG.NO: